Helsingin Jalkapalloklubi selvitti torstaina tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. HJK pelasi tanskalaisen Silkeborgin vieraana 1-1-tasapelin ja voitti siten playoff-kierroksen otteluparin yhteismaalein 2-1.

Joukkueet taistelivat ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pallonhallinnasta tasaisesti ja metsästivät maalipaikkoja.

HJK:lle oli aueta tuhannen taalan paikka, kun Silkeborgin puolustus antoi syötön lipua kohti maalivahti Nicolai Larsenia, ja HJK:n David Browne pääsi väliin. Klubi-hyökkääjä otti kuitenkin liian kovan kosketuksen palloon, joka vieri päätyrajasta yli.

Reilun 20 minuutin jälkeen Sebastian Jørgensen oli viedä kotijoukkueen johtoon, mutta HJK:n onneksi hänen kutinsa kimposi tolpasta takaisin peliin.

Avausjakson edetessä peli siirtyi enemmän ja enemmän Silkeborgin hallintaan, mutta HJK siirtyi 40. minuutilla johtoon Malik Abubakarin ilmiömäisellä osumalla.

Aapo Halme purki pallon HJK:n rangaistusalueelta keskikentälle, jossa Malik paini pelivälineen itselleen. Ghanalaiskärki näki, että Silkeborgin maalivahti Nicolai Larsen oli kaukana omalta maaliltaan, joten hän pamautti pallon lähes keskiviivalta sisään.

Artikkeli jatkuu videon alla.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
💥 MALIK!!!

Klubin Malik huomaa maalivahdin seikkailevan liian kaukana ja laukoo pallon maaliin. Silkeborg hiljenee.

Tilanne tauolla: Silkeborg vs HJK 0–1

#HJK #UELfi #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

Myös toinen jakso eteni kotijoukkueen hallinnassa, ja Silkeborg iski kavennusousumansa 75. minuutilla. Tanskalaisryhmä voitti vapaapotkutilanteessa parikin kaksinkamppailua ennen kuin pallo tuli Joel Felixille, joka tuikkasi pallon Arttu Hoskosen jalkojen kautta sisään.

Viimeinen vartti oli HJK:ltä lähes pelkkää puolustustaistelua, mutta se kesti tasatilanteessa loppuun saakka.

HJK saa tietää tulevat vastustajansa perjantaina, kun Eurooppa-liigan lohkoarvonta suoritetaan.

FT: EUROOPPA-LIIGAAAAAN!!! 🔥🔥

Aivan mieletön taistelu jälleen koko joukkueelta!! Klubi päihittää Silkeborgin yhteismaalein 2-1 ja etenee historiansa toisen kerran Eurooppa-liigaan!