Helsingin poliisi kertoo, että se otti maanantaina pelatussa Stadin derbyssä ja sen jälkeen kiinni 35 henkilöä.

HJK voitti HIFK:n pääkaupungin paikallispelissä 2-1, mutta ottelua isommaksi puheenaiheeksi on noussut kannattajien häiriökäyttäytyminen.

[readmore from=Stadin-derby]

Poliisi oli muutama päivä ennen derbyä tiedottanut, että se aikoo olla Bolt Arenalla isoin joukoin paikalla, koska viranomaisten ennakkotietojen perusteella ”otteluun liittyvät uhkakuvat ovat tavallista suurempia”.

HJK:n ja HIFK:n välistä ottelua oli takana noin 20 minuuttia, kun kannattajapäädyissä alkoivat levottomuudet. HIFK:n kannattajat olivat saaneet jostain käsiinsä Klubipäädyn banderollin, jota Tähtirintojen fanit yrittivät polttaa omassa päädyssään. Toisessa päädyssä HJK:n kannattajat suivaantuivat IFK-fanien tempauksesta, ja osa päädyssä olleista HJK:n faneista vyöryi katsomostaan kentän puolelle ja kaatoi mainosaitoja maalin takana.

Ottelu keskeytettiin, pelaajat ohjattiin stadionin uumeniin ja mellakkapoliisit tulivat poliisikoirineen kentälle rauhoittamaan tilannetta. Helsingin poliisin mukaan häiriökäyttäytyminen jatkui myös pelin jälkeen.

– Ennen peliä fanimarssit aiheuttivat merkittävää liikennehaittaa. Poliisi turvasi paikalla yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä ohjasi liikennettä. Järjestäjä hidasti katsojien sisäänottoa, koska noin 20 henkilöä rynnisti areenalle jonon ohi. Poliisi oli tilanteessa turvaamassa areenan täyttämistä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

– Poliisi otti areenalta kiinni 10 henkilön joukon, joiden hallusta löytyi kiellettyjä soihtuja. Kiinniottojen perusteena oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen. Pyroteknisiä tuotteita takavarikoitiin noin 100 kappaletta. Poliisi tutkii tuotteiden alkuperää.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Helsingin poliisi

@HelsinkiPoliisi

Helsingin poliisi

@HelsinkiPoliisi
Poliisi joutui jo aiemmin puuttumaan fanien käyttäytymiseen. Katsojien sisäänottoa hidastettiin, koska noin 20 henkilöä rynni jonossa. Poliisi myös otti alueelta kiinni useita henkilöitä, joiden hallusta löydettiin kiellettyjä soihtuja. #poliisi #Helsinki #Derby
Poliisi takavarikoi kannattajilta noin 100 kappaletta kiellettyjä soihtuja. #poliisi #Helsinki #Derby

– Lisäksi poliisi otti kiinni yhden henkilön, jolla oli hallussaan vahingoittamiseen soveltuva esine. Kiinnioton perusteena oli toisin sanoen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito.

− Olimme valmistautuneet tapahtumaan tavallista suuremmalla resurssilla. Meillä oli tiedossa, että ottelun seuraaminen ei välttämättä suju rauhallisesti. Valitettavasti ennakkoarviomme toteutui. Lisäksi ottelun jälkeen noin 30−40 henkilöä juoksenteli ympäri Töölöä. Poliisin arvion mukaan he yrittivät etsiä vastapuolen kannattajia. Varauduimme estämään mahdollisia yhteenottoja pelin jälkeenkin, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista.

– Pelin jälkeen poliisi otti kiinni 24 henkilöä. Syynä oli rikoksilta ja häiriöiltä suojaaminen.