Helsingin Jalkapalloklubin laitahyökkääjä Casper Terho siirtyy ensi vuoden alussa belgialaiseen Royale Union Saint-Gilloiseen.

Terho, 19, liittyy uuden seuransa riveihin tammikuussa kolmen ja puolen vuoden sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisäkaudesta.

Klubi kertoo tiedotteessaan saavansa Terhosta ”merkittävän siirtokorvauksen”.

– Tosi hyvät ja rauhalliset fiilikset. Olen iloinen, että saatiin siirto pakettiin. HJK oli iso osa siinä, että siirto järjestyi, joten siitä iso kiitos seuralle, kommentoi Terho HJK:n sivuilla.

– Uusi seura on todella perinteikäs, ja sillä on pitkä historia. Uskon, että siirto on hyvä steppi oman urani kannalta. Lähden tekemään kovasti duunia ja taistelemaan peliajasta. Pyrin myös parantamaan itseäni pelaajana kokonaisvaltaisesti.

– Tiedän Belgiasta ennakkoon sen, että siellä puhutaan ranskaa ja flaamia. Englannillakin varmasti pärjää aluksi, mutta olen ajatellut aloittavani ranskan opinnot jossain vaiheessa. Olen kuullut myös, että Belgia on tunnettu hyvistä vohveleistaan.

HJK:n edustusjoukkueessa Terho on pelannut 53 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen neljä.

Union Saint-Gilloise tuli viime kaudella Belgian pääsarjassa toiseksi, ja se pelaa kuluvalla kaudella HJK:n tavoin Eurooppa-liigassa. Kyseessä on Union Saint-Gilloisen historian ensimmäinen kerta UEFA:n seurajoukkuekilpailun lohkovaiheessa.

Kirjoitushetkellä Union Saint-Gilloise on Belgian liigassa kuudentena.