HJK kohtaa myöhään torstai-iltana Ludogoretsin Bulgariassa Eurooppa-liigan lohkovaiheen neljännellä ottelukierroksella. Eurooppa-liiga on jo tuonut valtavia rahasummia HJK:lle, mutta menestyksestä riippuen isoja summia on yhä myös tarjolla.

HJK on tähän mennessä tienannut europeleistä football-coefficient-sivuston mukaan noin 4,6 miljoonaa euroa. Summaan sisältyvät lohkovaihepaikasta tulleet korvaukset sekä viime viikon tasapeli Ludogoretsia vastaan, joka oli arvoltaan noin 210 000 euroa.

4,6 miljoonan euron lisäksi HJK:lle on tulossa tuloja myös tv-oikeuksista niin kutsutun market poolin mukaisesti. Kyseinen summa ei vielä ole tarkalleen tiedossa, mutta HJK arvioi ennen Eurooppa-liigan lohkovaiheen alkamista, että summa voisi olla hieman yli 100 000 euroa.

HJK pelaa vielä jopa pääsystä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Se vaatisi täydellistä onnistumista ja sitä kautta selviytymistä lohkon kahden parhaan joukkoon. Kolmas sija oikeuttaisi myös jatkopeleihin, tosin Konferenssiliigan puolella.

Käytännössä jatkoonpääsy vaatii joka tapauksessa voittoja. Yksittäiset voitot kasvattaisivat myös mukavasti palkintopottia, sillä jokainen yksittäinen voitto lohkovaiheessa tuo peräti 630 000 euroa.

Jatkoonpääsy olisi tietysti upea saavutus, tapahtuisipa se sitten Eurooppa-liigan tai Konferenssiliigan puolella. Eurooppa-liigassa selviytyminen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle tarkoittaisi 500 000 euron bonusta, minkä päälle tulisi vielä lohkon toisesta sijasta 550 000 euron palkintopotti.

Eurooppa-liigan lohkovoitosta tilille kilahtaa 1,1 miljoonaa euroa ja suora paikka neljännesvälieriin, mikä sekin tuo 1,2 miljoonaa euroa.

Jatkopaikka Konferenssiliigan pudotuspeleihin on ehkäpä HJK:n kannalta se realistisin tavoite. Sekin vaatii luultavasti vähintään yhtä voittoa. Paikka Konferenssiliigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella toisi noin 300 000 euroa.

HJK kertoi ennen lohkovaiheen alkua, että saamistaan bruttokorvauksista seura maksaa pelaajille ja joukkueen taustahenkilöille noin 25 prosenttia vapaaehtoisena kannustinbonuksena.

Taloudellisesti kulunut kausi on ollut HJK:lle jättimenestys, mutta edellä mainitut summat osoittavat, että paljon on myös vielä pelattavaa.

Ludogorets–HJK käynnistyy kello 22. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS