FC Lahti varmisti sunnuntaina, että se pelaa Veikkausliigassa myös ensi kaudella, kun se kaatoi Turun Palloseuran liigakarsinnassa yhteismaalein 3-2.

Turussa joukkueet päätyivät avausosassa 1-1-tasapeliin, mutta Lahti oli sunnuntaina kotikentällään vahvempi maalein 2-1.

Hetkellisesti näytti jo siltä, että liigapaikka ratkaistaan jatkoajalla tai rangaistuspotkukilpailussa, kun Juri Kinnunen toi TPS:n tasoihin 88. minuutilla. Teemu Penninkangas survoi kuitenkin Lahden vain hetkeä myöhemmin takaisin johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta.

Penninkangas sanoi Ruudun haastattelussa, että hän ei viitsinyt tuulettaa voittomaaliaan liikaa, koska peliä oli jäljellä vielä joitain minuutteja.

– Totta kai oli tosi hyvä [tunnelma], mutta siinä oli vielä kellossa aikaa, niin ei uskaltanut antaa keskittymisen herpaantua liikaa.

– Mutta nyt on mahtavat fiilikset!

Penninkankaan tavoin täydet minuutit Lahden paidassa urakoinut Juho Pirttijoki sanoi, että hän ei lannistunut lainkaan TPS:n tasoituksesta.

– Uskoo ken tahtoo, mutta minulla oli heti TPS:n tasoituksen jälkeen sellainen fiilis, että me teemme vielä varsinaisella peliajalla 2-1-maalin.

– Sanoin Pennille, kun kulmapotku tuli, että ”nyt teet perkele maalin”, ja sehän teki. Oikein hyvä loppu tälle hommalle.

– Kyllä tässä on sen verran ollut surkea mieli ja masentavaa, että eiköhän tänään aika korkealle mennä. Koko joukkue, seura ja kaupunki on ansainnut sen, että Veikkausliigassa on ensi kaudella lahtelainen joukkue.