Argentiina voitti Meksikon lauantaina 2-0 miesten MM-kisojen toisessa ottelussaan.

Avausjaksolla ei maalipaikoilla juhlittu. Argentiina hallitsi palloa selkeästi enemmän, mutta joukkueille kirjattiin yhteensä vain viisi maalintekoyritystä.

Erotuomarin pilli soi ensimmäisellä puolikkaalla tiuhaan tahtiin rikkonaisen pelin vuoksi. Keltaisia kortteja nousi taskusta kuitenkin vain kaksi, ensimäinen Meksikon Néstor Araujolle ja toinen Argentiinan Gonzalo Montielille.

Argentiinan maalivahti Emiliano Martínez esitti tauon kynnyksellä puoliajan komeimman suorituksen, kun hän liimasi näppeihinsä Hirving Lozanon vapaapotkun, joka oli matkalla ylänurkkaan.

Toisella jaksolla Argentiina otti pallonhallinan vielä selkeämmin itselleen ja siirtyi johtoon 64. minuutilla. Ángel Di María löysi syötöllään rangaistusalueen tuntumasta Lionel Messin, joka haki vaarallisen vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti maanuoliaisen oikeaan alakulmaan.

Messi vastasi Argentiinan maalista myös 1-2-tappiossa Saudi-Arabiaa vastaan.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, kun Argentiina iski illan toisen osumansa. Kulmapotku pelattiin lyhyenä Messin kautta Enzo Fernándezille, joka harhautti oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi kierteisen kudin takanurkkaan.

Argentiina nousi tuloksen myötä C-lohkossa toiseksi ja Meksiko putosi viimeiseksi. Viimeisessä lohkopelissään Argentiina kohtaa Puolan ja Meksiko pelaa Saudi-Arabiaa vastaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko C

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.