Brasilia on MM-kisojen suurin voittajasuosikki. Loistavat MM-karsinnat pelannut Brasilia aloitti kisaurakkansa suvereenilla 2-0 -voitolla Serbiasta.

Brasilia sai voiton yhteydessä myös negatiivisia uutisia, kun avainpelaajiin lukeutuvat Neymar ja Danilo loukkasivat nilkkojaan. Kummankaan ei ole määrä pelata maanantaisessa Sveitsi-ottelussa.

Varsinkin Neymarin nilkka näytti karulta Serbia-kamppailussa. Neymar joutui jättämään ottelun kesken toisella jaksolla, kun hänen nilkkansa taittui pahannäköisesti. Neymar on tiettävästi pelikunnossa vasta pudotuspelivaiheessa.

Brasilian A-maajoukkueen päävalmentaja Tite uskoo, että nilkkojaan loukannut kaksikko nähdään vielä MM-viheriöllä.

– Uskon Neymarin ja Danilon pelaavan vielä näissä MM-kisoissa. Se on mielipiteeni. En voi puhua heidän loukkaantumisistaan, koska se ei ole roolini. Uskomme, että he tulevat olemaan pelikunnossa. Luotamme kaikkiin huipputalentteihin, joita meillä on. Neymar on loistava pelaaja, mutta luotamme muihinkin yksilöihin.

Tite on pettynyt siihen, miten paljon muun muassa Neymaria rikotaan otteluiden aikana. Titen mielestä yksittäisiin pelaajiin kohdistuvat jatkuvat taklaukset pitäisi lopettaa. Titen mukaan Neymar oli jo loukkaantunut ennen kuin hän sai iskun nilkkaansa.

– Meidän on oltava varuillamme ja kiinnitettävä huomiota jatkuviin rikkeisiin, koska ne kohdistuvat jatkuvasti tiettyihin pelaajiin ja se vaikuttaa heihin. Tämän on loputtava. Neymar oli jo loukkaantunut, mutta en huomannut sitä. Meillä ei ollut sitä tietoa. Neymar yritti pelata niin pitkään kuin pystyi.