Portugali voitti Ghanan torstai-iltana MM-lopputurnauksessa 3-2. Lue lisää täältä.

Ottelussa nähtiin yksi puhuttanut tuomio, kun Portugali sai toisella jaksolla rangaistuspotkun.

Alexander Djiku kaatoi boksin sisällä Cristiano Ronaldon ja pallo vietiin pilkulle. Hidastukset osoittivat kontaktin olleen minimaalinen. Ronaldo kaatui välittömästi kontaktin jälkeen maahan ja pallo vietiin pilkulle. Tuomari ei katsonut tilannetta VAR-näytöltä.

C Moren studiossa väiteltiin, pitikö pallo vietiin lopulta pilkulle.

– Se oli niin suuri vääryys kuin olla ja voi. Jos tuollainen kontakti tulisi salibandyottelussa, sitä ei välttämättä vihellettäisi. En tiedä, miksi se vihellettiin nyt. Jos kyseessä olisi ollut joku muu pelaaja tai toisessa kenttäpäädyssä ghanalainen olisi kaadettu vastaavanlaisesti, en tiedä olisiko siitä tullut pilkku, entinen huipputuomari Mikko Vuorela totesi.

– Vaikea tilanne. Jotenkin ymmärrän, miten tuosta rankkari annetaan. Siinä haettiin sellaista olkapääkontaktia, mutta kyllähän tuuppaus tapahtui selän puolelta ja siinä menettää tasapainonsa aika helposti, mutta olisi tuon voinut jättää viheltämättä. Kontakti kuuluu myös jalkapalloon, Antti Niemi muistutti.

LUE MYÖS