Qatarin MM-lopputurnaus on edennyt jo lohkovaiheen päätöskierrokselle.

A-lohko pelattiin loppuun tiistaina. Hollanti voitti lohkon kerättyään kolmesta ottelusta seitsemän pistettä. Viimeisessä lohko-ottelussaan Hollanti voitti kisaisäntä Qatarin 2-0. Hollanti kohtaa neljännesvälierissä Yhdysvallat.

Hollantilainen jalkapallolegenda Marco van Basten on antanut kisojen aikana kotimaansa medialle varsin suorapuheisia kommentteja maajoukkueen pelaajista. Van Basten on muun muassa syyttänyt Virgil van Dijkiä huonoksi kapteeniksi. Lue lisää täältä.

Qatar-ottelun jälkeen van Basten kritisoi Memphis Depayta ja Frenkie de Jongia.

– Depay ei vakuuta. Se, mitä hän tekee, ei ole tarpeeksi. Memphisin on parannettava. Tietenkin on muistettava, että hän on palannut kentälle loukkaantumisen jälkeen ja tekee kaikkensa antaakseen parhaansa kentällä, mutta toistaiseksi hän ei ole onnistunut siinä, van Basten totesi NOS:n haastattelussa.

– Frenkie uskaltaa hyökätä nyt vähän enemmän. Tarvitsemme hänen luovuuttaan hyökkäyksessä. De Jong on tehnyt joitain hyviä ratkaisuja hyökkäyksessä, vaikka pelaaminen ei olekaan vielä sujunut täydellisesti. Frenkie pelaa hieman paremmin päästessään mukaan hyökkäyksiin, mutta kokonaisuutta ajatellen ei hän ole vielä esittänyt suurta parannusta.

LUE MYÖS