Wales on ensimmäistä kertaa mukana MM-lopputurnauksessa sitten kesän 1958.

Wales pelaa Qatarin MM-kisojen ensimmäisen ottelunsa maanantai-iltana kohtaamalla Yhdysvallat. Myös Englanti ja Iran pelaavat lohkossa.

Marca haastatteli walesilaislegenda Ian Rushia. 61-vuotias Rush pelasi komealla urallaan yli 70 ottelua Walesin A-maajoukkueessa. Rush nousi todelliseksi Liverpoolin seuralegendaksi pelattuaan seurassa melkein 650 ottelua. Rush voitti Liverpoolissa muun muassa viidesti Englannin pääsarjamestaruuden ja lisäksi hänet kruunattiin kahdesti silloisen Euroopan Cupin, eli nykyisen Mestarien liigan voittajaksi.

Walesilaislegenda on matkustanut Qatariin seuraamaan maansa edesottamuksia MM-lopputurnauksessa.

– Olen hyvin ylpeä näistä pelaajista. He ovat pelanneet jo EM-lopputurnauksissa ja nostavat merkittävästi walesilaisen jalkapallon tasoa. On vaikuttavaa palata 64 vuoden jälkeen MM-kisoihin ja olemme siitä hyvin onnellisia. Uskon pelaavamme hyvät kisat, Rush vakuutti.

– Tavoite on päästä lohkosta jatkoon ja kokea pudotuspelit. Olisimme tyytyväisiä siihen, mutta emme aseta itsellemme rajoja. Haluamme kilpailla ja uskon kykenevämme siihen vaikeassa lohkossa.

Gareth Bale on Walesin A-maajoukkueen selvä ykköstähti. Rushin mukaan Wales hyötyy siitä, että kisat pelataan kesän sijaan talvella.

– Hän on mielestäni hyvässä iskussa. Bale on maailmanluokan pelaaja ja puhumme yksilöstä, joka kykenee tekemään eron näissäkin kisoissa. Kenties meillä olisi ongelma Balen suhteen, jos nämä kisat olisi pelattu kesällä, mutta nyt Bale on hyvässä vireessä. Hän on saanut peliaikaa seurajoukkueessaan ja saapuu kisoihin hyvässä iskussa. Olemme hyötyneet siitä, että kisat pelataan talvella, koska parhaat pelaajamme ovat paremmassa vireessä. Olen vakuuttunut siitä, että Bale pelaa hyvät kisat.

Bale jätti Real Madridin kesällä, kun seura ei tarjonnut hänelle odotetusti uutta jatkosopimusta. Rush pettyi siihen, miten Balen Madrid-ura päättyi.

– Mielestäni Bale ei ansainnut sellaista loppua Real Madridissa. Kannattajat olivat suuttuneita hänelle, eikä Bale saanut peliaikaa. Se, mitä Bale teki Real Madridissa oli todella upeaa. Hän oli osallisena Real Madridin modernin historian tärkeimmillä hetkillä. Kuka voisikaan tehdä saksipotkumaalin Mestarien liigan finaalissa.