Kamerun ja Serbia pelasivat maanantaina 3-3-tasapelin miesten MM-kisojen toisessa lohko-ottelussaan.

Serbia oli lähellä maalintekoa jo 10. minuutilla, kun Aleksandar Mitrović harhautteli rangaistusalueella vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti tulisesti, mutta veto kimposi tolpasta takaisin peliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Mitrovićilla oli vielä parempi sauma maalintekoon. Kamerunin puolustus yritti purkaa pallon pois rangaistusalueeltaan, mutta sähläsi pelivälineen serbihyökkääjälle, joka pääsi vetämään noin kymmenestä metristä, mutta kuti viuhui niukasti ohi.

Kun Serbialle ei maistunut, niin Kamerun iski 29. minuutilla. Nicolas N’Koulou ohjasi Pierre Kunden antaman kulmapotkun takatolpalle ja Jean-Charles Castelletto viimeisteli tyhjiin.

Pelattiin ensimmäisen jakson lisäaikaa, kun Serbia nousi tasoihin. Dušan Tadić roikutti pallon vapaapotkusta rangaistusalueelle ja Strahinja Pavlović puski tasalukemat taululle.

Vain pari minuuttia myöhemmin Serbia osui vielä kerran ennen taukoa. André-Frank Zambo Anguissa menetti pallon syvällä Kamerunin kenttäpuoliskolla Andrija Živkovićille, joka tarjoili pelivälineen Sergej Milinković-Savićille. Lazion tähtipelaaja asetteli pallon vasemmalle jalalleen ja ampui tarkan sijoituksen oikeaan alakulmaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaFranz

@OptaFranz
2 - Serbia 🇷🇸 are the first nation ever to score twice in first half added time in a #FIFAWorldCup match. Turnaround. #CAMSER

Toista jaksoa oli takana seitsemän minuuttia, kun Serbia syötteli Kamerunin kahville ja petasi maalin Mitrovićille. Kamerun menetti pallon sivurajaheitostaan ja Serbia hyökkäsi nopeasti vastaan. Parillakin Serbian pelaajalla oli jo vetopaikka, mutta joukkue namutteli avopaikan Mitrovićille, jonka tarvitsi vain siirtää peliväline tyhjään verkkoon.

Hetkeä myöhemmin nähtiin yksi turnauksen näyttävimmistä yksilömaaleista. Kamerunin hyökkääjä Vincent Aboubakar karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän vippasi pallon korkeassa kaaressa yli Serbian maalivahdin Vanja Milinković-Savićin. Koko stadion vaikutti uskoneen, että maali hylätään, mutta videotarkistus paljasti, että Aboubakar ei ollutkaan paitsiossa.

Serbia järkyttyi takaiskusta siinä määrin, että se päästi toisen heti perään. Aboubakar pelattiin jälleen pitkällä syötöllä läpiajoon, mutta tällä kertaa hän tarjoili pallon Eric Maxim Choupo-Motingille, joka pääsi vetämään tyhjään maaliin.

Tuloksen myötä Kamerun jatkaa G-lohkossa kolmantena ja Serbia viimeisenä. Lohkon muut joukkueet Brasilia ja Sveitsi kohtaavat toisessa ottelussaan maanantaina kello 18.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko G
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.