Hallitseva maailmanmestari Ranska aloittaa MM-urakkansa tiistai-iltana kohtaamalla Australian.

Ranskan valmistautuminen Qatarin MM-lopputurnaukseen on ollut vähintäänkin hankalaa, sillä viimeisen seitsemän päivän aikana jopa kolme pelaajaa on joutunut jättämään leikin kesken loukkaantumisten vuoksi. Presnel Kimpembe, Christopher Nkunku ja Karim Benzema eivät pelaa MM-lopputurnauksessa.

Lisäksi muun muassa Raphaël Varanen pelikunto on ollut suuri kysymysmerkki.

Huipputoppari on ollut noin kuukauden sivussa pelikentiltä jalkavamman vuoksi loukkannuttuaan Chelsea-ottelussa lokakuussa.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps otti Varanen siitä huolimatta MM-kisajoukkueeseensa, ja lopulta se kannatti, sillä Deschamps vakuutti maanantaina, että Varane on pelikunnossa Australia-ottelussa. Varanen odotetaan nousevan heti Ranskan avauskokoonpanoon, vaikka edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo kuukausi.