MM-lopputurnaus on lähtenyt Uruguayn osalta huonosti käyntiin.

Kahdesta lohko-ottelusta tuloksena on Etelä-Koreaa vastaan napattu tasapelipiste. Maanantaina Uruguay hävisi Portugalille 0-2, eikä ole vielä avannut maalitiliään Qatarin MM-kisoissa.

Uruguaylla on suuret panokset lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Sen on voitettava ottelunsa Ghanaa vastaan ja samalla toivottava, ettei Etelä-Korea voita Portugalia – muutoin Uruguayn MM-kisaurakka päättyy jo alkulohkoon.

Uruguayn pragmaattinen lähestymistapa on herättänyt kritiikkiä niin maan kansalaisissa kuin joukkueen pelaajissakin. Uruguay pelasi Portugali-ottelussa kolmella topparilla ja wingbackeilla, jotka olivat jatkuvasti puolustuslinjassa, eli todellisuudessa Uruguay peluutti viiden puolustajan linjaa.

– Emme ole lähteneet voittamaan ottelua ja niin tapahtui myös Etelä-Koreaa vastaan. Menemme kentälle epäillen omaa pelitapaamme. Olemme katkeria, koska tiedämme olevamme loistava joukkue, jolla on loistavia pelaajia, mutta nyt emme voi pelata sellaista jalkapalloa, jota haluaisimme. Se on sääli, puolustuksen avainpelaaja Josema Giménez totesi lehdistölle kritisoiden päävalmentaja Diego Alonson taktiikoita.

LUE MYÖS