Portugali on edennyt Qatarin MM-lopputurnauksessa neljännesvälieriin. Se kohtaa tiistai-iltana pelattavassa neljännesvälieräottelussa Sveitsin.

Portugali voitti alkulohkonsa. Se voitti Ghanan ja Uruguayn, mutta hävisi päätöskierroksella käytännössä panoksettomassa ottelussa Etelä-Korealle.

Cristiano Ronaldo on ollut tuttuun tapaan avauskokoonpanossa jokaisessa kolmessa kisaottelussa. Ronaldo on viimeistellyt turnauksessa toistaiseksi yhden maalin ja se syntyi rangaistuspotkusta Ghana-ottelussa. Ronaldon peliesitykset ovat kokonaisuudessaan jättäneet varsin paljon toivomisen varaa, ja myös Portugalin kansa on huomannut sen.

Portugalin suurin urheilumedia A Bola julkaisi verkkosivuillaan kansalaisille kyselyn siitä, pitäisikö Ronaldon enää olla avauskokoonpanon pelaaja Portugalin A-maajoukkueessa. Jopa 70 prosenttia äänestäjistä oli sitä mieltä, ettei Ronaldoa pitäisi enää nimetä avauskokoonpanoon kuluvissa kisoissa. 30 prosentin mielestä Ronaldo kannattaisi jättää avauskokoonpanoon.

Portugalissa ollaan muun muassa kummasteltu, miksei AC Milania edustava huippupelaaja Rafael Leão ole ollut kertaakaan maajoukkueen avauskokoonpanossa MM-kisoissa.

LUE MYÖS