Belgian miesten maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martínez on vahvistanut, että hän jättää tehtävänsä välittömästi.

Espanjalainen Martínez, 49, aloitti Belgian peräsimessä kesällä 2016 ja johdatti ryhmänsä kahteen MM-lopputurnaukseen sekä viime vuoden EM-kisoihin.

Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi torstain 0-0-tasapeli Kroatiaa vastaan Qatarin MM-kisoissa. Belgia jäi lohkossaan kolmanneksi ja siten pudotuspelien ulkopuolelle. Martínez kertoi ottelun jälkeen, että hän jättää roolinsa päävalmentajana.

– Kyllä, tämä oli viimeinen pelini, sanoi Martínez Athleticin mukaan.

– On kulunut kuusi vuotta. Tulin tänne selkeällä ajatuksella päästä [vuoden 2018] MM-kisoihin. Sitten meistä tuli niin sitoutuneita projektiin ja voitimme pronssimitalin. Olen niin ylpeä näistä pelaajista.

– Tämä on ollut uskomatonta. Olemme kuuden vuoden aikana pystyneet tekemään kaiken, mitä voisimme haluta ja joukkue on tuonut ihmisille todellista iloa. Mutta nyt on minun aika hyväksyä [että se on ohi].

Martínez oli kuusi vuotta vastuussa Belgian niin sanotusta ”kultaisesta sukupolvesta”, jota on povattu useissa arvokisoissa jopa potentiaaliseksi mestariksi. Muun muassa Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois ja Romelu Lukaku ovat olleet parhaimmillaan pelipaikkansa arvostetuimpia edustajia koko maailmassa.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Belgia nappasi pronssia, mutta sen lähemmäksi kultainen sukupolvi ei ole arvokisavoittoa päässyt.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Belgium’s Golden Generation fall short again 😬⬇️

▪️ 2016: Lost to Wales (QF)
▪️ 2018: Lost to France (SF)
▪️ 2020: Lost to Italy (QF)
▪️ 2022: Knocked out at group stage

Monet kultaisen sukupolven pelaajista esiintyivät todennäköisesti Qatarissa viimeistä kertaa arvoturnauksessa tai ainakin MM-tasolla. Martínez ei kuitenkaan usko, että nimekäs pelaajaryhmä olisi epäonnistunut potentiaalinsa saavuttamisessa.

– Meillä on Youri Tielemansin ja Jeremy Dokun kaltaisia pelaajia. Kultainen sukupolvi tekee jotain, joka tuo seuraavan sukupolven eteenpäin. Kyse ei ole vain siitä, mitä he tekevät kentällä. Perinnön voi jättää monella tavalla, kommentoi espanjalaisluotsi Athleticin mukaan.

– Tänään putosimme hyvästä turnauksesta, ja nyt standardien on jatkettava nousua.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko F
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.