Marokko ja Espanja iskevät yhteen tiistaina MM-lopputurnauksen neljännesvälierissä.

Marokko voitti sensaatiomaisesti alkulohkonsa jättäen Kroatian lohkokakkoseksi ja Belgian kolmanneksi. Belgia ei edennyt pudotuspeleihin. Lohkovoitostaan huolimatta Marokko lähtee altavastaajana Espanjan kimppuun, joka on esiintynyt MM-kisoissa varsin ailahtelevasti.

Achraf Hakimi kuuluu Marokon suurimpiin tähtiin. PSG:stä tuttu laitapelaaja on tuttu pelaaja myös Espanjalle, sillä Hakimi syntyi Madridissa.

Real Madridin kasvatti nousi seuran edustusjoukkueeseen ja oli aikoinaan myös testillä Espanjan nuorisomaajoukkueessa, joten jos asiat olisivat menneet toisin, olisi Hakimi voinut pelata tiistaina Marokkoa vastaan. Hakimi kertoi Marcan haastattelussa, miksei hän lopulta päätynyt Espanjan maajoukkueeseen.

– Kyllä, minulla oli mahdollisuus edustaa Espanjaa nuorisomaajoukkueessa. Olin yhteyksissä Espanjan jalkapalloliittoon ja pääsin nuorisomaajoukkueen mukaan testille. Olin muutaman päivän maajoukkueen harjoituskeskuksessa Las Rozasissa. Huomasin silloin, ettei se tuntunut omalta paikaltani tai kodiltani. Siihen ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan minusta vain tuntui siltä, koska en ollut kasvanut siihen kulttuuriin. Kulttuurini on arabialainen. Olen marokkolainen ja halusin edustaa maajoukkuetasolla Marokkoa.

Marokon ja Espanjan välinen MM-neljännesvälieräottelu käynnistyy klo 17.00.

LUE MYÖS