Puolan MM-kisaurakka päättyi sunnuntaina, kun se hävisi neljännesvälierissä hallitsevalle maailmanmestarille Ranskalle 1-3.

Puolalle pettymys oli luonnollisesti suuri – myös pelillisten asioiden vuoksi. Puola ei suinkaan vakuuttanut missään pelaamassaan ottelussa ja jätti lopulta vaisun kuvan itsestään.

Puolan A-maajoukkueen ykköstähti Robert Lewandowski oli pettynyt joukkueensa valmennusjohdon pragmaattiseen lähestymistapaan.

Puola ei hallinnut otteluitaan, eikä lähtenyt hyökkäämään, vaan ennemminkin puolustamaan tiiviisti ja etsimään nopeita vastahyökkäyksiä pitkillä palloilla kohti Lewandowskia. Tulos jäi vaisuksi.

– Meidän on oltava iloisia kentällä. Se on tarvittavaa ja on tärkeää myös lähitulevaisuudessa. Tietenkin on erilaista, kun yritämme hyökätä. Emme ole niin iloisia, kun pelaamme puolustavasti. Emme voi mennä äärilaidasta toiseen otteluiden välillä.

– Jos jossain ottelussa keskityt ainoastaan puolustamaan, etkä edes yritä hyökätä, et saa edes tuntumaa palloon. Sinulla ei ole aikaa ja välit kasvavat liian suuriksi. Se on vaikeasti toteutettava pelitapa. Et voi keskittyä vain puolustamaan. On tunnettava omat heikkoudet, mutta myös ajateltava, miten hyökätä vastustajaasi vastaan.

LUE MYÖS