Englanti on pelannut toistaiseksi varsin vakuuttavat MM-kisat.

Se voitti alkulohkonsa kerättyään kolmesta ottelusta seitsemän pistettä. Mukaan mahtui muun muassa 6-2 -voitto Iranista ja 3-0 -voitto Walesista. Neljännesvälierissä Englanti voitti sunnuntaina Senegalin niin ikään 3-0.

Edellisissä MM-kisoissa välieriin asti edennyt Englanti tähtää kuluvassa turnauksessa korkealle.

Englannin A-maajoukkueluotsi Gareth Southgaten luottopelaajiin kuuluva Declan Rice ihmettelee, miksei Englantia arvosteta enemmän. Keskikenttäpelaaja on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa kisaottelussa ja esiintynyt edukseen.

– Olen sanonut sitä koko ajan. Mielestämme emme ole saaneet ansaitsemaamme arvostusta. Jos katsot edellisiä otteluitamme, ovat ne olleet loistavia. Vastustajien pitäisi alkaa pelkäämään meitä. Kun katsot muita maita, kuten Hollantia ja Argentiinaa, he voittavat ottelunsa ilman sen suurempia ongelmia ja heidän suorituksiaan kutsutaan loistaviksi. Meidän kohdalla niin ei tapahdu, Rice muistutti.

Englannin seuraava haaste on valtava. Se kohtaa lauantaina puolivälierissä hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Ranska on voittanut kaikki kisaottelunsa ja on Brasilian ohella kenties suurin mestarisuosikki.

– Olemme opiskelleet Ranskan heikkouksia, joita voimme tuoda esiin. Luvassa on huippuottelu, Rice totesi.

LUE MYÖS