Youssoufa Moukokon tilanne on puhuttanut jo kuukausien ajan.

Hiljattain 18 vuotta täyttänyt nuorukainen pelaa hienoa kautta Borussia Dortmundin edustusjoukkueessa. Tehokas syyskausi johdatti Moukokon Saksan MM-kisajoukkueeseen.

Hyökkääjän sopimus Dortmundin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole edelleen päässeet yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta. Moukoko on tiettävästi hylännyt ainakin yhden rahakkaan jatkosopimustarjouksen, sillä Dortmund ei tarjonnut riittävän suurta allekirjoitusbonusta.

Saksalainen jalkapallolegenda Lothar Matthäus kehottaa Moukokoa siirtymään Cristiano Ronaldon joukkuetoveriksi Al Nassriin, jos nuorukainen on kiinnostunut vain rahasta.

– Jos Moukoko välittää eniten rahasta, suosittelen häntä siirtymään Ronaldon joukkuetoveriksi Saudi-Arabiaan. Tietenkin Moukoko voi menestyä muissakin seuroissa, mutta siirrossa muualle on riskinsä ja se saattaa johtaa siihen, että hän joutuu ottamaan askeleen taaksepäin myöhemmin ja se voi pilata hänen uransa, Matthäus totesi Sky Deutschlandille.

– Mikä ongelma on pelata vielä vuoden tai kahden verran yhdessä upean Bundesliigan parhaista seuroista? Dortmundilla on upeat kannattajat ja seura on taloudellisesti hyvässä tilanteessa. Seurajohto ja valmentajat luottavat häneen. Ja lisäksi Moukokon palkkakin olisi vähintään hyvä.

– Haluaako hän siirtyä muutaman hyvän kuukauden jälkeen Chelseaan, Newcastleen tai jonnekin muualle ulkomailla 18-vuotiaana? Jos Moukoko haluaa kehittyä huippupelaajaksi, ei siihen ole parempaa paikkaa kuin Dortmund.

LUE MYÖS