Huuhkajat voitti sunnuntaina Pohjois-Irlannin vieraskentällä 1-0 EM-karsintojen toisessa ottelussaan.

Suomi sai rakenneltua avausjaksolla joitain potentiaalisen oloisia hyökkäyksiä, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat. Etenkin keskityksissä oli runsaasti petrattavaa, kuten Tanskaakin vastaan oli.

Puolustussuuntaan Suomi vaikutti ajoittain haavoittuvaiselta vasemmalla laidallaan, mutta takaiskuilta säästyttiin.

Ottelua oli takana vajaat puoli tuntia, kun Huuhkajat siirtyi johtoon. Robin Lod käännähti rangaistusalueella pallon kanssa irti ja tavoitteli syötöllään Teemu Pukkia, mutta pallo kimposikin taka-alueelle Benjamin Källmanille, joka survoi pelivälineen verkkoon.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Huuhkajat

@Huuhkajat
KÄLLMAN 0–1!!! 🔥🔥🔥 Pomppiva pallo haltuun ja varmuudella maaliin!

#Huuhkajat #NIRFIN #EURO2024 #MeOlemmeSuomi

Toisen jakson alussa Suomi oli pahasti paineen alla, eikä saanut pidettyä palloa pitkiä aikoja. Peliä oli noin tunti takana, kun Pohjois-Irlannin Dion Charles laittoi pallon maaliin, mutta osuma hylättiin käsivirheen takia.

Lisäaikaa pelattiin peräti seitsemän minuuttia, mutta Suomi puolusti johtoaan sinnikkäästi loppuvihellykseen asti.

Huuhkajien saldoksi maaliskuun maajoukkuetauolta jäi yksi voitto ja yksi tappio. Seuraaviin EM-karsintapeleihin Suomi lähtee lohkonsa neljänneltä sijalta.