EM-karsintojen avauksessaan Parkenilla Tanskalle 1-3-tappion kärsinyt Huuhkajat jatkaa sunnuntaina matkaansa Belfastissa karsintalohkonsa toisessa ottelussa Pohjois-Irlannin vieraana.

Pohjois-Irlanti voitti avauskamppailussaan vieraissa 2-0-lukemin San Marinon ja janoaa lisäpisteitä Suomea vastaan. Maajoukkueen päävalmentaja Michael O’Neill palasi pestiin joulukuussa ja torstain ottelu oli uuden sopimuksen ensimmäinen.

Huuhkajat ovat kokeneet avauspelin jälkeen muutoksia. Niilo Mäenpään maajoukkuekomennus päättyi sairastumiseen ja toppariosastolla loukkaantuneen Arttu Hoskosen tilalle kutsuttiin hätäavuksi Miro Tenho.

Lisäksi Richard Jensen ja Robin Lod kokivat kolhuja Tanskaa vastaan, mutta päävalmentaja Markku Kanervan mukaan kaksikko olisi pelikunnossa.

Poissaolot

Huuhkajat

Niilo Mäenpää
Arttu Hoskonen
Rasmus Schüller (epävarma)
Robin Lod (epävarma)
Richard Jensen (epävarma)

Pohjois-Irlanti

Jonny Evans
Steven Davis
Stuart Dallas

Valmentajien kommentit

Huuhkajien päävalmentaja Kanerva kävi läpi Tanska-ottelun avainasioita ja peilasi niitä Pohjois-Irlannin kohtaamiseen.

”Rive” myös arvioi, millaista pelityyliä hän odottaa isäntäjoukkueelta.

– Puolustimme rohkeasti eteenpäin, mutta oli tilanteita, joissa puolustimme vähän heikommin. Meillä oli aihioita, joista olisi voinut saada vielä parempia maalintekotilanteita aikaan. Yksi teema, joka oli Tanska-pelissä ja tulee olemaan myös tulevassa pelissä, on keskikenttäpelaajien tekemien syvyysjuoksujen seuraaminen. Se toimi pääosin hyvin Tanskaa vastaan ja sen pitää toimia myös Pohjois-Irlantia vastaan. Kanerva arvioi edellistä Tanska-ottelua lehdistölle.

– Se on fyysinen joukkue ja kotikentällä heidän taisteluasenteensa on korkealla. Kaksinkamppailupelaaminen tulee korostumaan. He pyrkivät luomaan vastustajalle painetta. Tulee vähän pidempää palloa ja aikaisia keskityksiä. Kyllä sieltä taitoa löytyy kanssa, jos heille antaa tilaa.

Pohjois-Irlannin päävalmentaja O´Neill aikoo hyökätä Huuhkajien päällä korkeatempoisella pelilllä.

– Meidän täytyy pelata korkealla temmolla ja energialla. Meidän täytyy puolustaa enemmän kuin viime pelissä, olla organisoituneita ja olla hieman kliinisempi ja luovampi kentän viimeisellä kolmanneksella. Se voi olla helpompaa, koska uskon että meillä on hieman enemmän tilaa kentällä kuin torstaina, O´Neill kommentoi lehdistölle.

Arvioidut avauskokoonpanot

Hoskosen loukkaantumisen myötä Kanerva pitäytyy todennäköisesti Tanskaa vastaan käytetyssä neljän alakerrassa. Englannin Mestaruussarjassa vahvasti laidalla esiintynyt Marcus Forss saattaa saada mahdollisuuden avauksessa puolikuntoisen Robin Lodin paikalla.

Keskikentälle avaukseen Kairisen paikalle ovat ehdolla sairastumisen myötä avauspelin väliin jättänyt Rasmus Schüller tai Hamburg SV:n luova Anssi Suhonen.

Pohjois-Irlannilla HJK:n viime kauden tähtivahti Conor Hazard saa istua taas penkillä nollapelin San Marinoa vastaan torjuneen Bailey Peacock-Farrellin aloittaessa.

Hyökkäyksessä Josh Magennis saattaa korvata Conor Washingtonin Dion Charlesin kärkiparina.

Huuhkajat: Hradecky; Alho, Ivanov, L. Väisänen, R. Jensen; Antman, Kamara, Kairinen, Forss; Pohjanpalo, Pukki

Pohjois-Irlanti: Peacock-Farrell; Brown, Cathcart, Ballard; Lewis, Saville, S. Charles, Bradley, McNair; Magennis, D. Charles.

Kuntopuntari

Viisi edellistä: Huuhkajat

Tanska-Suomi 3-1 (EM-karsinnat)
Suomi-Viro 0-1 (harjoitusottelu)
Suomi-Ruotsi 0-2 (harjoitusottelu)
Montenegro-Suomi 0-2 (Nations League)
Suomi-Romania 1-1 (Nations League)

Viisi edellistä: Pohjois-Irlanti

San Marino-Pohjois-Irlanti 0-2 (EM-karsinnat)
Kreikka-Pohjois-Irlanti 3-1 (Nations League)
Pohjois-Irlanti-Kosovo 2-1 (Nations League)
Pohjois-Irlanti-Kypros 2-2 (Nations League)
Kosovo-Pohjois-Irlanti 3-2 (Nations League)

Ottelun televisiointi

Huuhkajien ja Pohjois-Irlannin välinen EM-karsintaottelu televisioidaan Yle TV2:lla. Lähetys käynnistyy klo 21:15 ja itse ottelu 21:45. Ottelun selostaa suomeksi Matti Härkönen ja ruotsiksi Christian Vuojärvi.

Lähteet: Palloliitto ja Belfast Telegraph

LUE MYÖS!