Chelsea putosi Mestarien liigasta tiistai-iltana. Real Madrid voitti Chelsean puolivälierissä yhteismaalein 4-0.

Chelsea on käyttänyt viimeisen vajaan vuoden aikana satoja miljoonia euroja siirtomarkkinoilla. Viime kesästä lähtien seuran nettokulutus on yli 540 miljoonaa euroa pakkasen puolella.

Se ei ole tosin tuonut Chelsealle menestystä – päinvastoin. Chelsea pelaa surkeinta kautta vuosikausiin, eikä pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa.

BT Sportin jalkapalloasiantuntija Michael Owen kummastelee, miksei Chelsea hankkinut joukkueeseen puhdasta maalintekijää. Joukkueeseen on hankittu pitkälti samanlaisia pelaajaprofiileja, eli laidalla ja kärjen alla viihtyviä yksilöitä, jotka eivät ole kuitenkaan tulleet tunnetuksi maalintekotaidostaan. Chelsea on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa vain 31 maalia.

– Se on yksi kaikkien aikojen suurimpia mysteerejä. Miten voit tuhlata 600 miljoonaa euroa, etkä silti edes tuo joukkueeseen maalintekoon kykenevää pelaajaa? Chelsea vaikuttaa joukkueelta, jolla ei ole maalintekijää. He ovat ostaneet koko maailman ja nyt heillä on suuri ongelma.

Owenin mukaan Chelsean päävalmentaja Frank Lampard kärsii siitä, että joukkueessa on liikaa pelaajia. Se aiheuttaa pakosti konflikteja joukkueen sisällä.

– Mielestäni ensiksi heidän on pienennettävä joukkuettaan. Kun menet treenikentälle ja sinulla on 30 pelaajaa odottamassa, voit lyödä vetoa viimeisestä eurostasi, että turhautuneet pelaajat koputtavat valmentajan oveen. Väsyt siitä.

– Chelsean virhe oli hankkia niin paljon pelaajia ja se aiheuttaa vaikeuksia siellä, missä se eniten sattuu, eli lompakossa, koska nyt heidän on päästävä eroon pelaajistaan. Jotkut pelaajat eivät halua lähteä ja sen vuoksi sinun on maksettava heille. Se oli kallis virhe.