Oletko koskaan haaveillut siitä, että lähtisit katsomaan jalkapallo-ottelua ulkomaille? Mitä todennäköisimmin olet, ja niin ovat monet muutkin jalkapallon ystävät.

Kuinka paljon huippusarjojen sekä huippuseurojen otteluliput sitten oikein maksavat? Lue lisää alta selvittääksesi hinnat, ja osta fc barcelona liput verkossa, jos fanitat kyseistä seuraa. Ja jos et fanita, ei hätää, sillä alla on käyty läpi top 5 Euroopan huippusarjat sekä monien muidenkin joukkueiden lippujen hintoja.

Top 5 -jalkapallosarjat ja niiden ottelulippujen hinnat

La Liga

La Ligan suosio nousi roimasti 2010-luvulla, kun maailman parhaimmat jalkapalloilijat Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo tähdittivät sarjaa useita vuosia FC Barcelonan ja Real Madridin paidoissa. Vaikka kumpikaan ei enää pelaa kyseisessä sarjassa, nauttii La Liga edelleen melko suurta suosiota.

Näiden kahden joukkueen lippujen hinnat keskimäärin:

 • FC Barcelona – 90€
 • Real Madrid – 95€

Ligue 1

Ranskan Ligue 1 on nostanut viimeisen parin vuoden aikana päätään ja siitä suurin kiitos kuuluu PSG:lle, joka on hankkinut riveihinsä Neymarin, Kylian Mbappen ja Lionel Messin. Sarjan suosituin ottelu lienee Paris-Saint Germainin ja Olympique de Marseillen välinen ottelu, johon liput maksavat noin 300 euroa riippuen ottelun tärkeydestä.

Näiden kummankin joukkueen lippujen hinnat keskimäärin:

 • PSG – 130€
 • Olympique de Marseille – 80€

Valioliiga

Kaikkien 20 Valioliigaseuran osalta lippujen hinta on keskimäärin 85 euroa, mikä tekee tästä sarjasta kaikkein kalleimman – ihan ymmärrettävästi. Tässä hieman lisäinfoa, kuinka paljon huippujoukkueiden otteluliput maksavat keskimäärin per ottelu:

 • Liverpool – 140€
 • Chelsea – 110€
 • Manchester United – 100€
 • Arsenal – 120€

Serie A

Serie A:n ottelulippujen keskihinta on paljon alhaisempi kuin muilla eurooppalaisilla huippuseuroilla, sillä kysyntä on paljon alhaisempaa. Sarjasta löytyy oikeastaan vain kourallinen pelejä, joissa hinta on hyvin korkea.

 • AC Milan – 60€
 • Napoli – 70€
 • Juventus – 70€

Bundesliiga

Bundesliigassa pelaavat joukkueet ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat ottelulippuja hyvällä hinta-laatusuhteella. Joissakin otteluissa lippujen lähtöhinta voi olla jopa 10-12 euroa, mutta kaikkein suurimmissa otteluissa (esim. Der Klassiker) hinta voi olla keskimäärin 200 euron luokkaa.

 • FC Bayern München – 60€
 • Borussia Dortmund – 60€

Mitä kaikkein kalleimpien ottelulippujen hintaan sisältyy? Esimerkkinä Manchester Cityn VIP-liput

Jokainen jalkapallon ystävä on varmasti jossain kohtaa pohtinut sitä, millaisen kokemuksen VIP-liput voisivat tarjota, kun puhutaan kaikkein suurimmista ja parhaimmista jalkapalloseuroista.

Tässä kohtaa ei uppouduta kaikkien mahdollisten suurseurojen ottelulippuihin, vaan otetaan syvempi katsaus Manchester Cityn VIP-lippuihin. Millaista herkkua tämä liukuhihnalta Valioliigassa ennätyksiä rikkovan Erling Braut Hålandin ja Kevin De Bruynen kaltaisten tähtien siivittämä joukkue sitten oikein tarjoaa? Otetaan siitä seuraavaksi selvää!

Manchester City & VIP-liput – näin päiväsi etenee

Ottelutapahtuma lähtee sinun osaltasi liikkeelle kolme tuntia ennen kuin tuomari viheltää pilliin. Tässä vaiheessa sinut viedään erityiselle VIP-alueelle, jossa pääset nauttimaan samppanjasta ja pienestä purtavasta.

Seuraavaksi pääset sisäänkäynnille ottamaan molemmat joukkueet vastaan ja näkemään, kun supertähdet astelevat ulos joukkueen bussista. Pian tämän jälkeen pääset seuraamaan kummankin joukkueen lämmittelyä kentän reunalta.

Seuraavana on luvassa ruokailu, joka voi hieman paketista riippuen olla kolmen tai viiden ruokalajin buffet. Tarjolla on jatkuvasti myös erilaisia herkkuja ja juotavia, joten janon tai nälän ei pitäisi yllättää missään vaiheessa.

Vielä ennen ottelun alkua sinulla on mahdollista mennä seuraamaan, kun joukkueet kerääntyvät tunneliin ja ovat valmiita lähtemään kentälle. Itse ottelua pääset seuraamaan aitiopaikoilta, jotka ovat totta kai pehmustetut ja lämmitetyt.

Ottelun jälkeen pääset tapaamaan jotakuta Manchester Cityn pelaajaa ja voit halutessasi ottaa myös kuvan hänen kanssaan. Lopuksi voit saada vielä nimikirjoituksella varustetun pelipaidan, jonka antamisesta vastaa joku Cityn seuralegenda, sekä lahjakassin.

Kuinka paljon VIP-liput maksavat?

Kuten varmaan voit jo arvata, tällainen kokemus on kaikkea muuta kuin edullinen, vaikkakin ottelulippujen hinnoissa on hieman eroja sen suhteen, ketä vastaan ottelu on ja pelataanko esimerkiksi Valioliigaa vai Mestarien liigaa.

Esimerkiksi 3.5.2023 pelattavaan Manchester City-West Ham -otteluun kaikkein kalleimpien VIP-lippujen hinta on 899 euroa kappale. Jos sen sijaan olisit valmis istumaan ihan pikkuisen taaempana, on hinta “vain” 422 euroa per lippu.