Hollantilainen valmentajalegenda Louis van Gaal palaa eläkkeeltä siirtyäkseen Ajaxin neuvonantajaksi.

Amsterdamin suurseura on ollut viime aikoina suoranaisessa kriisissä. Viime kauden päätteeksi Ajax jäi ulos Mestarien liigasta ensimmäistä kertaa 13 vuoteen, parhaillaan se on Hollannin pääsarjassa vasta 15. sijalla, eikä se ole voittanut avauskierroksen jälkeen otteluakaan.

Viime kuussa Ajaxin ja sen arkkivihollisen Feyenoordin välinen ottelu keskeytettiin Feyenoordin johtaessa 3-0, kun jotkut kannattajat heittivät ilotulitteita kentälle. Tunteja myöhemmin Ajax erotti jalkapallojohtajansa Sven Mislintatin, joka oli tullut seuraan vasta toukokuussa.

Ajax tiedotti tiistaina, että van Gaal, 72, neuvoo seurajohtoa ”jalkapalloteknisissä asioissa”.

– Haluan auttaa Ajaxia. Vietän tällä hetkellä suuren osan elämästäni Portugalissa, ja tämä voidaan hyvin yhdistää tehtävääni ulkopuolisena neuvonantajana, kommentoi van Gaal Ajaxin sivuilla.

Van Gaalin mukaan seuran on löydettävä tiensä ”takaisin huipulle, ja meidän kaikkien on annettava panoksemme siihen”. Hän johdatti Ajaxin Mestarien liigan voittoon vuonna 1995.

Lisäksi van Gaal on valmentanut myös muun muassa Bayern Müncheniä, Barcelonaa ja Manchester Unitedia sekä toiminut kahdesti Hollannin A-maajoukkueen päävalmentajana, viimeksi Qatarin MM-kisoissa.

AFC Ajax

@AFCAjax
Louis van Gaal will advise the Supervisory Board of AFC Ajax NV on football technical matters.

Linkki twiittiin.