Upeaa syyskautta pelaava Bayer Leverkusen jatkoi voittokulkuaan lauantaina kaadettuaan vieraskentällä Hoffenheimin 3-2.

Leverkusen jatkaa Bundesliigan kärkipaikalla. Kymmenestä ottelusta tuloksena on yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja 28 pistettä. Yhden ottelun vähemmän pelannut Bayern München on jäänyt viiden pisteen päähän Leverkusenista. Bayern kohtaa lauantaina vieraskentällä Borussia Dortmundin.

Xabi Alonson miehistö näytti jo kruisailevan kohti helppoa voittoa, sillä se johti ottelua tauolla 2-0. Hoffenheim nousi kuitenkin yllättäen tasoihin toisen jakson ensimmäisen vartin aikana.

Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky teki toisen jakson alussa melkoisen virhearvioinnin syötettyään pallon suoraan Hoffenheimin Anton Stachille, joka laukoi keskikentältä pallon Hradeckyn ylitse Leverkusenin maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Hoffenheim nousi tasoihin. Pallo kimposi tolpan kautta maalin edustalle ja Wout Weghorst siirsi sen tyhjään maaliin.

Álex Grimaldo nousi jälleen Leverkusenin sankariksi iskettyään voittomaalin noin 20 minuuttia ennen loppua. Grimaldo on viimeistellyt syyskaudella jo viisi maalia.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen Augsburgin luottopelaajien joukkoon noussut Fredrik Jensen syötti joukkueensa maalin, kun Augsburg ja Köln päätyivät 1-1 -tasapeliin. Jensen antoi edellisellä kierroksella jopa kolme maalisyöttöä.