Bayer Leverkusenin historiallinen tappioton putki sai jatkoa torstai-iltana.

Leverkusen eteni Eurooppa-liigan finaaliin pelattuaan 2-2-tasapelin AS Roman kanssa. Leverkusen voitti otteluparin yhteismaalein 4-2. Finaalissa vastaan asettuu italialainen Atalanta, joka voitti Marseillen yhteismaalein 4-1.

Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky seurasi ottelun penkiltä. Joukkueen kakkosvahti Matěj Kovář on pelannut Leverkusenin kaikki Eurooppa-liigan ja Saksan cupin ottelut.

Leverkusen dominoi pelitapahtumia mielin määrin ja olisi voinut johtaa ottelua tauolla ainakin kolmella maalilla, mutta viimeistely-yritykset jäivät heikoiksi ja AS Roman maalivahti Mile Svilar seisoi päällään tolppien välissä.

Leandro Paredes vei pilkulta AS Roman johtoon juuri ennen taukoa. Paredes osui myös toistamiseen pilkulta tunnin pelin jälkeen ja iski samalla otteluparin tasoihin. AS Roman ihmenousu pysähtyi Gianluca Mancinin omaan maaliin kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Leverkusenin tappiottoman putken päättyminen oli tälläkin kertaa enää sekuntien päässä, mutta niin vain Xabi Alonson miehistö nousi tasoihin lisäajan lopussa. Josip Stanišić leikkasi sisään boksiin, harhautti AS Roman puolustuksen ja laukoi pallon varmasti takakulmaan. 2-2.

Leverkusen ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua kuluvalla kaudella. Bundesliigan mestari pelaa Eurooppa-liigan finaalin lisäksi myös Saksan cupin finaalissa. Siellä vastaan asettuu toisen sarjatason Kaiserslautern.