Saksan päävalmentaja Julian Nagelsmann pelkää, että hänen pelaajansa saattavat loukkaantua Frankfurtin Waldstadionin huonokuntoisella kentällä.

Waldstadionin pelialusta on noussut puheenaiheeksi miesten EM-kisoissa liukkaan ja irtoilevan nurmensa takia.

Tanskan ja Englannin välisessä lohkopelissä nurmesta irtosi jatkuvasti isoja paakkuja, kun pelaajat taklasivat toisiaan ja liukastelivat. Monissa tilanteissa pelaajat jäivät ärsyyntyneen oloisena tuijottamaan nurmea harhasyötön tai pallonmenetyksen jälkeen.

Kenttä oli jo ennen kisoja huonossa kunnossa, koska siellä on järjestetty amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pelejä. Tanskan ja Englannin ottelussa tilanteeseen vaikutti myös se, että stadionin katto suljettiin myrskysään pelossa useita tunteja ennen ottelua, mikä loi stadionille kostean ilmapiirin.

Saksa on jo varmistanut jatkopaikkansa ja hakee sunnuntaina lohkovoittoa viimeisessä lohkopelissään Sveitsiä vastaan. Nagelsmann toivoo, että hän ei menetä pelaajia sairastuvalle heikon pelialustan takia.

– Toivon, että se kestää, mutta minulla ei ole juurikaan toivoa. Nurmi ei yksinkertaisesti ole hyvä, kommentoi Nagelsmann Sky Sportsin mukaan.

– Se on kuin ajaisi talvella kesärenkailla. NFL-pelien jälkeen nurmi ei enää kasvanut hyvin. En ole niin huolissani pelin pelaamisen kannalta, mutta minua huolestuttaa enemmän loukkaantumiset.

– On pelaajia, kuten (Englannin Jude) Bellingham, joilla on ollut ongelmia ja jotka ovat olleet vaarassa loukkaantua vakavasti. Jos liukastut, olet todella vaarassa loukkaantua.

LUE MYÖS