Suomen A-maajoukkueen Alexei Eremenko junior on ehdottomasti merkitty isoilla kirjaimilla Rubin Kazanin papereissa, vaikka peliaika on ollut kortilla seurasiirron jälkeen.

Tarkemmin ajateltuna ei ole edes mikään ihme, että ”Losa” hakee vielä paikkaansa tai paremminkin parasta pelikuntoaan venäläisseuran riveissä. Losa on viime viikot keskittynyt ja sitoutunut ammattiurheilijan elämään, mistä kielii parhaiten miehen ulkonäkö: silmin nähden painoa pudottanut suomalaistähti näyttää jo ulkoisestikin huippu-urheilijalta.

”Losaa ajateltu Domínguezin rooliin”

Rubinin päävalmentaja Kurban Berdyev lupasi (lue uutinen), että peliaikaa on tulossa. Losaa on kaavailtu juurikin hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi – rooli, jossa esimerkiksi argentiinalainen Alejandro Domínguez viihtyi Rubinissa vielä pari sesonkia sitten. Sittemmin Domínguez sai kontrahdin La Ligaan ja Valenciaan.

– Ette erehdy (että Eremenkoa on ajateltu Domínguezin rooliin). Haluamme kentälle hyökkääviä pelaajia – (Carlos) Eduardo, Eremenkon veljekset, (Christian) Noboa, (Bibras) Natcho ja (Alexander) Ryazantsev. Nämä ovat pelaajia, jotka pelaavat tilanteen mukaisesti, eikä sovitun mallin mukaan. Miksi Domínguez oli niin hyvä? Hän osasi toimia tilanteen vaatimalla tavalla – yleensä pelata eteenpäin eikä taaksepäin, Berdyev sanoo Rubinin verkkosivuilla.