Tim Sparv pelasi perjantaina ensimmäisen ottelunsa Suomen maajoukkueessa Mixu Paatelaisen alaisuudessa, kun Suomi kohtasi EM-karsinnassa Ruotsin. Sparv pelasikin vahvan ottelun, mutta oli pelin jälkeen pettynyt Suomen hävittyä Ruotsille 1-2.

– Ilman muuta oltaisiin ansaittu enemmän. Pelillisesti ollaan menty todella paljon eteenpäin. Niistä maalipaikoista, joita meillä oli, niin ilman muuta olisi pitänyt saavuttaa ainakin tasapeli, Sparv kertoi.

– Tänään nähtiin todellakin uusi Suomi. Halusimme näyttää yleisölle, että yritetään voittaa. Nyt pitää vaan tuloksellisesti parantaa ja hyödyntää maalipaikat paremmin, Sparv jatkoi.

Ruotsin tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic oli yllättävänkin vaisu.

– Mitä mä olen nähnyt hänen peleistään Italiassa, niin ei se siellä ole pelannut sen paremmin. Jos se saa pallon, niin mitä tahansa voi tapahtua. Mutta miten pelattiin tänään, niin meillä oli tiivis pakka, eikä se saanut palloa, analysoi Sparv Zlatania.

Suomen EM-karsintaurakka päättyy ensi tiistaina Budapestissa Unkari-otteluun, jossa Sparv lienee jälleen avauksessa.

– Siinäkin ottelussa on sama juttu eli revanssia haetaan. Voidaan vain mennä sinne ja nauttia pelaamisesta. Meillä ei ole mitään paineita tällä hetkellä, Sparv kertoi.

//