HJK ja Bayer Leverkusen neuvottelevat sensaatiokärki Joel Pohjanpalon siirtymisestä Saksan Bundesliigaan. Joukkuetta valmentaa Sami Hyypiä. Saksalaisseuran edustajat ovat lähipäivinä tulossa Helsinkiin tarkempiin neuvotteluihin HJK:n kutsusta.

– He vastasivat, että mielellään tapaavat meitä ensi viikolla, HJK:n omistaja/puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen kertoi Iltalehdelle maanantaina.

Helsinkiläisseuran mukaan pelaajasta ovat kiinnostuneet muutama uusikin länsieurooppalainen suurseura aiempien nimettyjen lisäksi. Pohjanpalo oli aiemmin kuusta Saksassa tutustumassa juuri Leverkusenin ja toisen Bundesliigaseuran Borussia Mönchengladbachin organisaatioihin.

Lisäksi mm. Valioliigaseura Liverpool oli kesällä tehnyt pelaajasta tarjouksen, mihin ei haluttu siinä vaiheessa tarttua.

Siirtosumma kasvaa päivä päivältä

Pohjanpalosta on tulossa yksi kaikkien aikojen kalleimmista Suomesta ulkomaille siirtyvä pelaaja. Tällä hetkellä suurin hintalappu lienee ollut Teemu Pukilla, kun hän siirtyi Saksaan vuoden 2011 alkusyksystä.

Kotkalaisesta saatua siirtosummaa ei koskaan julkistettu, mutta summa oli 1,5 miljoonan euron luokkaa (uutinen). HJK vahvisti saaneensa pelaajasta yli miljoonan ja osa meni miehen edelliselle seuralle Sevillalle joukkueiden keskinäisen sopimuksen perusteella.

Nyt suuri saksalainen jalkapallolehti Kicker kertoi aiemmin marraskuussa Pohjanpalon siirtosumman nousevan 1,5-2 miljoonaan, mihin extraa tuonee myös miehen debyytti maajoukkuepaidassa kuun puolessa välissä.

Kaikkien aikojen suurin suomalaispelaajasta maksettu korvaus on ollut Rubin Kazanin Roman Eremenkosta maksama 13 miljoonan euron siirtosumma Kiovan Dynamolle.