Valmentaako Pep Guardiola ensi kaudella Chelseaa?

Sapattivuotta valmennuksesta viettävä Pep Guardiola vihjasi hiljattain palaavansa ensi kaudella takaisin valmennushommiin. Espanjalaisen Marca-lehden mukaan entisen Barca-luotsin todennäköisin vaihtoehto on Chelsea.

Lehden toimittaja Luis F. Rojon mukaan menestystä niittänyt valmentaja on saanut monia tarjouksia, mutta todennäköisin yhteydenotto on tullut lontoolaisseurasta. Chelsea yritti lehden mukaan hankkia Guardiolan peräsimeensä jo muutama kuukausi sitten, mutta tuolloin luotsi vastasi kieltävästi.

Chelsean omistaja Roman Abramovich palkkasi tehtävään lopulta Rafael Benitezin. Sopimus kattaa kuitenkin ainoastaan loppukauden, koska venäläismiljardööri haluaa jättää Guardiolalle oven auki.

Guardiolan palvelukset kiinnostavat myös Manchester Citya. Rojo vihjaa, että Guardiola saattaisi pitää hallitsevan valioliigamestarin tarjousta Chelseaa kiinnostavampana. Löytyyhän organisaatiosta Barcelonasta tuttuja nimiä.

Muita Guardiolan mahdollisia vaihtoehtoja ovat Manchester United ja Bayern München. Saksalaisseura tuntuu epätodennäköiseltä Guardiolan tapauksessa.

Jos sen sijaan manchesterilaisseuran manageri Alex Ferguson jättäisi tehtävänsä ja antaisi siunauksensa jatkajalleen, Guardiola saisi vahvan selkänojan rakentaa mieluisensa toimintaympäristön. Esimerkiksi Chelsean peräsimessä seurajohdon kärsivällisyys voisi loppua aikaisemmin.

Fergusonin eläkekysymykseen on toisaalta odotettu vastausta jo kymmenen vuotta. Guardiola tuskin haluaa enää odotella.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️