Entinen Bayern Münchenin kapteeni Stefan Effenberg on noussut ykkösehdokkaaksi Teemu Pukin edustaman Schalken uudeksi päävalmentajaksi, kertoo saksalaislehti Bild.

Entinen keskikenttäpelaaja voitti Bayernin paidassa mm. kolme maansa mestaruutta ja Mestarien liigan vuonna 2001. Vuonna 2004 pelaajauran lopettaneella Effenbergillä ei kuitenkaan ole kokemusta valmentajan tehtävistä, koska hän sai vasta huippuvalmentajan paperit viime vuonna.

Schalke vihjaa kuitenkin pitävänsä miestä korkeassa arvossa.

– Voin varmuudella sanoa, että mitään ei ole päätetty (ensi kauden suhteen). Effenberg on toki tulevaisuuden valmentajanimiä, Schalke-pomo Horst Heldt kertoi Bildille.

– Tavoitteenani on luoda menestyksekäs ura myös valmentajana. Tämä on mahdollista Schalkessa, mutta myös muualla, Effenberg itse kommentoi tilannettaan hieman ympäripyöreästi.

Seura neuvotteli miehen kanssa jo talvella, kun silloinen päävalmentaja Huub Stevens sai potkut joulukuussa. Virkaa tekevänä päävalmentajana on kevätkauden toiminut Jens Keller, joka nostettiin tehtävään seuran junioriorganisaatiosta.