Vahvaa kautta Pietarsaaren Jarossa pelannut 26-vuotias saksalaispelaaja Hendrik Helmke vahvisti tänään twitterissään siirtyvänsä Norjan pääsarjaseura Tromsö IL:ään. Samassa joukkueessa pelaa myös Jaro-taustainen suomalaispelaaja Miika Koppinen.

Tromsö on keskikenttäpelaajalle vasta kolmas seura Saksan ulkopuolella. Jaron lisäksi hän on edustanut Veikkausliigassa IFK Mariehamnia. Norjalaisseurassa Helmkelle on tarjolla myös europelejä, sillä seura pelaa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella luxemburgilaista FC Differdange 03:a vastaan.

Veikkausliigan kärkisijoista yhä kilvoittelevalle Jarolle tällä kaudella neljä maalia tehneen Helmken riveistä poistuminen on kova isku, mutta tulopuolella voi tuota pikaa olla kokenut Viron maajoukkuetoppari Taavi Rähn. 32-vuotias Rähn liittyi seuran kotisivujen mukaan Jaron harjoitusvahvuuteen eilen.

Norjan Tippeligaenin ja Ruotsin Allsvenskanin siirtoikkuna sulkeutuu tulevana sunnuntai-iltana.