Italian alasarjapelissä Serie D:ssä Fersinan ja Dron välillä nähtiin maaliskuussa todella harvinaislaatuinen reilun pelin hengen osoitus.

Tapahtumat käynnistyivät, kun Fersinan keskikenttäpelaaja lakosi kolhun saaneena tantereeseen. Vastustaja pisti pallon yli sivurajan, jotta hoitohenkilökunta pääsi toipilasta hoivaamaan.

Fersinan pelaajat palauttivat rajaheiton hyvän tavan mukaisesti Dron maalivahdille, joka kuitenkin lipsautti pelivälineen todella nolosti jalkojensa välistä verkon perukoille.

Fersina ei kuitenkaan halunnut hyötyä maalivahdin kardinaalimunauksesta. Pelaajat sopivat, että he antavat Drolle hyvitykseksi helpon osuman. Niinpä kukaan Fersinan miehistä ei tehnyt elettäkään estääkseen, kun Dron pelaaja kuljetti pallon soolojuoksuna maaliin.

Hienon urheiluhenkisestä eleestä aikakirjoihin jäänyt ottelu päättyi 3-3-lukemiin. Reilun pelin arvoa nostaa sekin, että kyseessä oli varsinainen kuuden pisteen ottelu ja molemmat joukkueet ovat yhä vahvasti putoamisuhan alla. Ottelusta kertoi brittilehti Guardian.

Katso video hienosta urheiluhengestä tästä.