Huuhkajien tilanne EM-karsintojen F-lohkossa näyttää vaikealta. Unkari voitti Budapestissä Huuhkajat 1-0 ja sysäsi Suomen vaikeaan tilanteeseen.

Ottelun ainokainen nähtiin 84. minuutin kohdalla. Unkari oli viljellyt pelin aikana useita vaarallisia keskityspalloja rangaistusalueelle. Mitään sen ihmeellisempää näistä ei ollut ehtinyt tulla ennen kuin Zoltán Gera tuli päineen väliin.

Gera pääsi puskemaan osuman kahden topparin välistä, eli parannettavaa Huuhkaja-puolustustukselle tilanteessa jäi. Toki myös keskitys oli kerrassaan mainio.

Huuhkajilla oli pelissä myös omat paikkansa. Jere Uronen pääsi ensimmäisellä jaksolla laukomaan rangaistusalueelta ja pallo osui tolppaan. Myös Teemu Pukki viritteli jalkaansa pari kertaa vaarallisesti.

Tuloksen myötä Huuhkajien asema lohkossa on vaikea. Suomi on neljäntenä yhtä monella pisteellä. Lohkon muissa otteluissa Färsaaret yllätti Kreikan vieraissa 1-0-lukemin ja Romania kaatoi Pohjois-Irlannin kotonaan 2-0.

Käytännössä Suomi tarvitsee venymistä lohkon kuudessa viimeisimmässä ottelussa, jotta Kaikkien aikojen karsinnoista voidaan puhua myös jatkossa.