Münchenissä jyrisee.

Kun yksi Euroopan jättiläisistä häviää Mestarien liigan pudotuspelien avausosassa vieraskentällä 1-3, se on aina iso paukku. Mutta Bayern Münchenin tappio Portolle näyttää laittaneen todella ison pyörän pyörimään.

Myöhään torstai-iltana tuli tieto, että Bayernia lähes 40 vuotta palvellut ja myös Saksan maajoukkueessa toimiva lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt eroaa tehtävästään Münchenissä. Samoin tekee hänen kolmehenkinen tiiminsä.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Müller-Wohlfahrt ilmoitti asiasta julkisella kirjeellä. Syyksi ilmoitettiin vakava luottamuspula.

– FC Bayernia ei ole tästä päätöksestä informoitu, myönsi seuran mediapäällikkö Markus Hörwick Sport1-verkkosivustolle.

72-vuotiaalla lääkärillä ja manageri Pep Guardiolalla on ollut kauden mittaan erimielisyyksiä, jotka nyt siis kärjistyivät eroon.

Lääkärit kokivat joutuneensa tappion syntipukeiksi, koska Portosta puuttuivat loukkaantuneet nimimiehet Medhi Benatia, Franck Ribery, Arjen Robben, Javi Martinez sekä David Alaba.

Müller-Wohlfahrt on maailman arvostetuimpia urheilulääkäreitä, ja hänen asiakkaisiinsa kuuluu muun muassa Usain Bolt.

Konkarilääkäri on eronnut Bayernista kerran aiemminkin, vuonna 2008, riideltyään silloisen koutsin Jürgen Klinsmannin kanssa. Tuolloin hän kuitenkin palasi pikaisesti takaisin.