Joel Pohjanpalo nousi ratkaisijaksi – Huuhkajat voitti Kreikan!

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat onnistui kaatamaan Kreikan vieraskentällä. Suomen haaveet EM-kisapaikasta ovat pisteiden ansiosta vielä ohuesti elossa.

Suomen voittomaalin iski vaihtomies Joel Pohjanpalo vartti ennen loppua. Alexander Ring pelasi boksiin, ja pallo ajautui Berat Sadikin kautta avopaikkaan Pohjanpalolle. Hyökkääjän viimeistely etuyläkulmaan huokui maalintekijän lahjoja.

Suomi sai samassa tilanteessa myös ikäviä uutisia, sillä Sadik joutui myöhemmin jättämään kentän loukattuaan jalkaansa.

1-0-voiton ansiosta Huuhkajilla on vielä teoreettinen mahdollisuus selviytyä jatkoon F-lohkosta. Sijoitus kolmen joukkoon tosin edellyttäisi sitä, että Suomi voittaisi jäljellä olevat kolme peliään ja Unkari saisi samaan aikaan napata vain kolme pistettä.

Voitosta huolimatta Huuhkajien esitystä ei voi hyväksi kehua. Markku Kanervan väliaikaisvalmennuksessa oleva maajoukkue loi selvästi vähemmän tilanteita kuin vastustajansa – kaikkiaan yritykset kirjattiin peräti 17-2 kotijoukkueen hyväksi.

Voitto antanee kuitenkin Huuhkajille uskoa. Viimeksi Suomi oli napannut kolme pistettä karsintojen avauspelistä Färsaaria vastaan. Kolme pistettä takaa myös sen, että jäljellä olevissa peleissä on edelleen pelattavaa.

Kreikka – Suomi 0-1 (0-0)
75’ 0-1 Joel Pohjanpalo (Berat Sadik)

Suomen avaus (4-4-2): Hradecky; Uronen, Arajuuri, Toivio, Arkivuo; Hetemaj, Sparv (C), Halsti, Ring; Pukki –> 67. Joel Pohjanpalo, Hämäläinen –> 45. Sadik –> 81. Sakari Mattila

Lohko F: Kreikka-Suomi 0-1, Färsaaret-Pohjois-Irlanti 1-3, Unkari-Romania 0-0


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.