Manageri Louis van Gaal on vaarassa menettää pelaajien tuen.

The Sun -lehden mukaan pelaajat ovat alkaneet avoimesti kyseenalaistaa hollantilaisluotsin taktiikat viimeaikaisten huonojen esitysten jälkeen. Lokakuun lopussa 1-1-tasapeliin päättyneen Leicester-pelin jälkeen kaksi pelaajaa joukkueen kokeneesta päästä nosti asiat pöydälle.

Sama toistui, kun yksi ryhmän suurista tähdistä kyseenalaisti van Gaalin lähestymisen otteluun West Hamia vastaan. Taktiikkaan eikä vaihtoihin oltu myöskään tyytyväisiä, kun United putosi 2-3-lukemin jatkosta Mestarien liigassa Wolfsburgin vieraana. Tilanne on nyt räjähdysherkkä, sillä viiikonloppuna tuloksia seurasi 1-2-tappio Bournemouthille.

Van Gaal on saanut myös kritiikkiä vetämiensä harjoitusten vuoksi. Niiden kuvaillaan olevan tylsiä ja toistavia. Treenimetodien epäillään myös osittain saavan aikaiseksi lihasvammoja, joista United on niin kovasti kärsinyt.

Hollantilaisluotsi on aiemmin linjanut julkisesti lähtevänsä, jos hän menettää pelaajien tuen.

– Kun minusta tuntuu yhtään siltä, ettei näin ole, olen ensimmäinen luotsi lopettamassa ja olen jo todistanut tämän aikaisemmissa seuroissani ja töissäni, totesi van Gaal aiemmin pelaajien ja valmentajan välisestä kemiasta goal.comille.

United-luotsiksi on huhuissa ehditty nostaa esimerkiksi Carlo Ancelotti, vaikka valmentajanvaihdokseen on varmasti vielä pitkä matka.