FC Barcelonan Neymar joutuu olemaan tulevat pelit sivussa. Syy loukkaantumisen takana on jokseenkin koominen.

Neymar loukkaantui tiistai-iltana harjoituksissa ennen Bayer Leverkusenin kohtaamista Mestarien liigassa. Espanjalaisen Sport-lehden mukaan vamma syntyi, kun Neymar yritti harhauttaa Luis Suarezia niin kutsulla ”sombrerolla”. Kikassa pallo heilautellaan pään yli nopealla liikkeellä ja niin että jalka on lopussa kuta kuinkin suorana.

Varsinaista suomennosta kikalle ei taida löytyä.

Loukkaantuminen tapahtui, kun Neymar yritti nostaa pallon yli Suarezin, joka juoksi estääkseen kynän onnistumisen. Brassi väisti osuakseen häneen ja silloin hän kuuli äänen. Tuloksena oli pieni lihasvamma vasempaan pohkeeseen.

Kovin vakava vamma ei kuitenkaan ole, ja Neymarin toivotaan olevan mukana seurajoukkueiden MM-turnauksen finaalissa 20. joulukuuta. Tätä edeltävät pelit jäävät kuitenkin haaveeksi.

– Hänen pitäisi olla finaalissa. Seura tekee parhaansa, jotta kuntoutuminen on niin nopeaa kuin mahdollista, Neymarin isä kommentoi ESPN Brazilille aiemmin.

– On aina valitettavaa, kun joukkueen jäsen loukkaantuu. Nähtäväksi jää kuinka kauan häneltä kestää tulla takaksin. Ei ole aikarajaa, kaikki on kiinni loukkaantumisesta. Pelaaja ja lääkärit päättävät poissaolon pituudesta, linjasi puolestaan päävalmentaja Luis Enrique Marcalle.