Bayern Münchenin puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski ihmettelee, miksi hänen joukkueensa ei ole valmis kilpailemaan muiden Euroopan huippuseurojen kanssa pelaajista siirtomarkkinoilla.

Saksan suurseura rikkoi kesällä Bundesliigan siirtoennätyksen, kun se hankki keskikenttäpelaaja Corentin Tolisson Olympique Lyonnaisista 41,5 miljoonalla eurolla. Joukkueen vahvuuteen liittyivät kesällä myös Niklas Süle, Sebastian Rudy, Serge Gnabry ja James Rodriguez, joka siirtyi seuraan Real Madridista kahden vuoden lainasopimuksella.

Lewandowskin mukaan Bayern saattaa pian kärsiä jopa pelillisesti, jos kaikki huippupelaajat suuntaavat isompien tarjousten mukana muualle. Hänen mukaansa müncheniläisten on sopeuduttava nykyajan hullunkurisiin siirtomarkkinoihin.

– Bayernin on keksittävä jotain uutta ja luovaa, jos se haluaa yhä houkutella maailmanluokan pelaajia Müncheniin. Ja jos haluat pysytellä kaikista korkeimmalla tasolla, niin tarvitset niitä pelaajia, sanoi puolalaiskärki Spiegelin haastattelussa.

– Bayern München ei ole ikinä maksanut noin yli 40 miljoonan euron siirtokorvausta pelaajasta. Tuosta on tullut kansainvälisessä jalkapallossa enemmänkin tyypillinen kuin maksimisumma.

Lewandowski itse siirtyi Bayerniin ilmaisella siirrolla vuonna 2014. Hän on iskenyt seuralle 116 maalia 151 ottelussa.