Borussia Dortmundin tähtipelaaja Pierre-Emerick Aubameyang palaa ensi viikolla joukkueen vahvuuteen, kun Dortmund kohtaa Mestarien liigassa Tottenhamin.

Aubameyang sai katsella perjantaina sivusta, kun Dortmund koki 1-2-tappion vieraskentällä Stuttgartille, lue lisää. Seurapomo Hans-Joachim Watzken mukaan päätös hyllytyksestä oli päävalmentaja Peter Boszin, mutta hänellä oli seurajohdon tuki.

– Joukkue tarvitsee sääntöjä ja aina silloin tällöin tarvitaan pientä herättelyä, Watzke perusteli Eurosportille.

Aubameyang ei sulattanut hyllytystä yhtä suopeasti, lue listää täältä. Saman tien lähti myös siirtohuhut liikkelle. Gabonin maajoukkuehyökkääjä on ollut vahvassa vireessä Bundesliigassa. Aubameyang on iskenyt peräti kymmenen osumaa 11 ottelussa, joten ottajia varmasti löytyisi jo tammikuussa.

– Ei ole kyse pelaajan myymisestä, se on täysin hölynpölyä. Mutta asioista pitää voida rangaista. Kyse on ikään kuin perheestä, jossain vaiheessa täytyy puuttua peliin, mutta hän on meidän pelaaja ja pysyy sellaisena, Watzke korosti.

Tiistaina Dortmund tarvitsee kipeästi pisteitä Tottenhamia vastaan, mikäli se haluaa pitää edes löyhästi kiinni oljenkorressaan Mestarien liigan jatkopeleihin.

– ”Auba” on edelleen loistotyyppi. Hän on normaalisti mukana tiistaina. Mutta hänellä ei ole erityisvapauksia, sen saimme nähdä jälleen, Watzke sanoi ja viittasi viime vuoden tilanteeseen, jolloin Aubameyang joutui myös hyllytetyksi, lue uutinen.