Kesällä edessä suomalaisittain huikeat siirtohulinat – iso liuta Huuhkajien eturivin pelaajia vapailla markkinoilla

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tammikuun siirtoikkuna on kääräisty suurimpien liigojen osalta pakettiin (tästä voi tarkistaa joitain yhä auki olevia siirtoikkunoita) ja jalkapalloyleisön huomio kiinnittyy taas enemmän itse pääasiaan – eli otteluihin. Menneet ja tulevat pelaajasiirrot kiinnostavat silti aina kuukaudesta riippumatta.

Tammikuussa suomalaispelaajista uuden seuran löysivät muun muassa Eero MarkkanenPetteri Forsell ja jo joulukuun puolella Ranskaan siirtynyt Timo Stavitski. Odotettuja siirtoja jäi kuitenkin myös toteutumatta. Lainasiirtoa toivonut Joel Pohjanpalo pelaa (jos valmentaja minuutteja suo) kevätkaudenkin Leverkusenissa eikä Robin Lod lähtenyt Panathinaikosista vielä minnekään.

Kesäsiirtoja ajatellen edessä on kuitenkin suomalaisittain harvinaisen herkullinen tilanne. Joel Pohjanpalo on luonnollisesti kuuma nimi kesälläkin, jos pelaavaa roolia ”Werkselfistä” ei tunnu löytyvän. Sopimus Leverkusenin kanssa kattaa vielä kauden 2018-2019, joten jos Leverkusen haluaisi Pohjanpalosta siirtokorvauksen, olisi kesä hyvä aika myydä. Tuoreimmassa ”Jollen Danger Zonessa” on luettavissa miehen itsensä ajatuksia tilanteesta.

Todella moni runkopelaaja vapaana agenttina

Pohjanpalon lisäksi isoja siirtoja voidaan odottaa monelta muultakin suomalaispelaajalta, sillä todella monen Huuhkajien eturivin pelaajan sopimus päättyy tähän kauteen. Jatkosopimus nykyisen seurankin kanssa on tietysti aina vaihtoehto, mutta useimmissa tapauksissa on selviä viitteitä siitä, että mieli halajaa uusiin ympyröihin. Ja tarjouksia luulisi seuraavalle joukolle tulevan, kun ei siirtokorvauksia tarvitse maksaa.

Halutuin nimi kaikista lienee Suomen tämän hetken ykköspelaaja Lukas Hradecky. Hradecky on ollut yksi koko Bundesliigan ehdottomista parhaista pelaajista, ja maalivahdilla on taatusti kovasti kysyntää.

Eintracht Frankfurtissa elätellään edelleen toiveita jatkosopimuksesta, mutta luultavimmin matka jatkuu isompaan seuraan. 28-vuotiaan Hradeckyn kohdalla on heitelty ilmaan seuroja Benficasta, Bayer Leverkusenista ja Bayern Münchenistä alkaen, mutta kukaties vaikkapa Englannistakin tulisi tyydyttäviä tarjouksia?

Katkolla on myös kokeneen Perparim Hetemajn sopimus. ”Perpa” on edustanut uskollisesti Chievo Veronaa jo vuodesta 2011 lähtien, mutta vieläkö mies mielisi uusien haasteiden perään? Italialaislehdistö nosti jo esille Cagliarin kiinnostuksen.

Teemu Pukki jäi vielä kevään ajaksi Brøndbyyn taistelemaan Tanskan mestaruudesta. Seura tarjoaa maaliruiskulleen mieluusti jatkoa, mutta Pukin agentti antoi jo ymmärtää, että aika voi olla kypsä maisemanvaihdolle.

24-vuotiaan Robin Lodin osakkeet ovat olleet kovassa nousussa miehen esiinnyttyä hienosti sekä maaotteluissa että seurajoukkueessaan Panathinaikosissa. Odotettua siirtoa ei vielä tullut, mutta kesällä ottajia voi löytyä muualtakin jo huhuissa mainittujen turkkilaisten, kreikkalaiste, belgialaisten, puolalaisen sekä englantilaisten seurojen lisäksi. Sopimus kun päättyy Lodillakin tähän kauteen.

23-vuotiaalla Jere Urosella on menossa kolmas kausi Belgialaisessa Genkissä. Laitapuolustaja on osoittanut taitojen riittävän hyvin Belgian pääsarjaan, joten kenties aika on kypsä seuraavalle askeleelle?

Uuden seuran etsintään saattaa päästä myös helmikuussa 31 vuotta täyttävä, luultavasti Huuhkajien kapteenin nauhan perivä Tim Sparv, joka pelaa Midtjyllandissa nyt neljättä kauttaan. Sparvinkin sopimus päättyy tähän kauteen. Sama on tilanne myös Twenten Thomas Lamilla.

Lukas Hradecky ei ole ainoa maalivahti, joka saattaa lähteä kesällä muuttopuuhiin. Sopimus päättyy tähän kauteen myös Brightonin Niki Mäenpäällä ja Readingin Anssi Jaakkolalla. Maajoukkueen kakkosvahti Jesse Jorosen siirto FC Kööpenhaminaan varmistuikin jo.

Kun mahdollisesti jokunen suomalainen sopimuksenalainenkin pelaaja saa siirron uusiin ympyröihin, ja Veikkausliigasta napataan ulkomaille muutama nuori onnistuja, voidaan todeta, että kesällä ovat edessä suomalaisittain todella mielenkiintoiset siirtomarkkinat. Unohtaa ei sovi sitäkään, että Roman Eremenko vapautuu syksyllä pelikiellosta ja lähtee uuden työnantajan etsintään.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!