Entinen maajoukkuepelaaja muisteli uraansa kotimaan kentillä: ”Pikkupojan unelma täyttyi”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

412 ottelua seurajoukkueissa ja 45 A-maaottelua. Suomessa, Norjassa ja Saksassa uransa tehnyt Harri Ylönen, 46, voitti kolme Suomen mestaruutta ja kaksi Suomen Cupia. Arkielämässä jalkapallolle löytyy yhä tilaa.

– Päivätöissä käyn arkena ja harrastuksen vuoksi valmennan Kolmosessa kasvattajaseuraani Toivalan urheilijoita. Vapaa-ajalla seuraan toki KuPS:a ja Veikkausliigaa jatkuvasti. Olen hyvin kartalla mitä tapahtuu, 2009 Veikkausliigan 20-vuotistähdistöjoukkueeseenkin valittu Ylönen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Ylönen pelasi KuPS:ssa 106 ottelua ja teki niissä 14 maalia. Alkukauden otteissa tekemisen taso ja tulos eivät miehen mukaan ole kohdanneet. Kuopiolaisten peli itsessään on miellyttänyt silmää. KuPS on sydämen asia Ylöselle. Omat rakkaimmat muistot seurasta löytyvät nopeasti.

– Parhaat KuPS-muistot liittyvät siihen kun juniorina pääsi ensimmäistä kertaa rinkiin mukaan. Pikkupojan unelma täyttyi. Seuraan palatessa vuosia myöhemmin hieno hetki oli tietysti Veikkausliigaan nousu.

Kuopion historia urheilukaupunkina on pitkä, perinteikäs ja tunnettu. Tämän Ylönen nostaa myös kaupunkinsa parhaaksi ominaisuudeksi.

– Kuopiossa on hieno ja vahva urheilukulttuuri. Tämä ei ole pelkästään jalkapallokaupunki, vaan tekemisen taso on kova kaikissa lajeissa. Urheilijan on hyvä olla täällä lajista riippumatta.

Sunnuntaina Kuopion keskuskentällä Veikkausliigan kärkikamppailussa isännät saavat vieraaksi FC Lahden. Joukkueet ovat tasapisteissä sijalla kolme ja neljä. Kello 17 alkava ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelussa ja Ylönen nostaakin siitä esiin yhden mielenkiintoisen pelaajan.

– Lahti on aina vaikea vierasjoukkue, mutta uskon vahvasti tässä ottelussa KuPSiin. Mielenkiintoista on myös kuopiolaisille tutun pelaajan Aleksi Paanasen esiintyminen. Hänellä on varmasti näytettävää kotijoukkueen suuntaan.

Juho Hirvonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!