Ilveksellä uskomaton yliote KuPS:sta – ”Jostain syystä aina kääntyvät meille”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Urheilumaailma elää tilastoista – loogisista ja vähän mystisemmistä. Kaikkia tilastoja ei aina ole helppo selittää ja ymmärtää, mutta kun putki venyy pitkäksi, voi siitä kasvaa ottavalle osapuolelle melkoinen peikko.

Tällainen uhkaava peto Kuopion Palloseuralle on Tampereen Ilves. Vaikka vuodet, pelaajat ja taktiikat vaihtuvat, ei KuPS pysty Ilvestä kellistämään. Ei, vaikka se itse onkin sijoittunut pääsääntöisesti tamperelaisia ylemmäs sarjataulukoissa.

Eilen Telia 5G Areenalla Helsingissä kohtasivat niin sanotussa ”evakkopelissä” lainakotikentällään pelannut viime kauden pronssiryhmä Ilves ja hopeajoukkue KuPS, ja jälleen kerran Ilves osoittautui paremmaksi. Loppulukemat kirjattiin Ilveksen eduksi 2-1.

Voitto oli Ilvekselle keskinäisistä otteluista jo kahdestoista perättäinen, ja mikä erikoisinta, kaikki pelit ovat päättyneet tamperelaisten eduksi yhden maalin erolla. Ilves ei ole hävinnyt KuPS:lle missään kilpailussa yli 20 vuoteen. Erityisiä vaikeuksia kuopiolaisille on tuottanut maalinteko, sillä kymmenessä viimeisessä sarjapelissä se on tehnyt Ilvestä vastaan vain kolme maalia.

– Tasaisia pelejähän nämä ovat olleet, ja jostain syystä ne aina kääntyvät meille. Mielestäni olimme hyvin uhrautuvaisia. Pieniä ongelmia oli pelaajien läheltä puolustamisessa, kun ei uskallettu iskeä kunnolla kiinni. Kun aloimme tehdä sitä, niin saimme riistoja halutuilta alueilta, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss analysoi eilistä ottelua Ilveksen kotisivuilla.

– Olen hyvin tyytyväinen tärkeisiin pisteisiin. Joukkue piti päänsä kylmänä, eikä antanut tämän evakkomme häiritä pelisuorituksia. Teimme oman game planin, joka onnistui.

KuPS pääsi ottelussa johtoon, kun Veikkausliigan viime vuoden parhaaksi tulokkaaksi valittu Rasmus Karjalainen sijoitti 10. minuutilla pallon lähietäisyydeltä alakulmaan.

Ilveksen vastaus tuli 35. peliminuutilla. Liigadebyyttinsä tehnyt Eero Hyökyvirta syötti Lauri Ala-Myllymäelle, joka vapautti Marius Noubissin maalintekoon.

Viimeisellä varttitunnilla sama mies pääsi jälleen KuPS:n puolustukselta ja viimeisteli illan toisella osumallaan loppunumeroiksi 2-1. Kamerunilaishyökkääjä otti samalla paikan Veikkausliigan maalitilaston kärjestä Timo FuruholminBenjamin Källmanin ja Filip Valencicin rinnalta.

Kuopiolaisten kokoonpanossa täydet minuutit uurasti pätkäsopimuksella Veikkausliigaan siirtynyt kohuhankinta, Egyptin maajoukkueen runkomies Abdalla El Said. Ilveksen vaihtopenkillä puolestaan istuskeli huippulupaava seuran oma kasvatti, vasta 15-vuotias Naatan Skyttä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!