Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Jasse Tuominen nähtiin kentällä kaksi viikkoa sitten, kun BATE Borisov haastoi Englannin Valioliigan jättiläisen Chelsean Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa Lontoon Stamford Bridgella. Suomalaiskärki kirmasi kentälle 71. minuutilla, kun peli oli jo 3-0-tilanteessa isäntien hyväksi.

BATE onnistui kaventamaan pelin pian Tuomisen tultua kentälle 1-3:een, mutta sen suurempaan kiriin valkovenäläisryhmä ei yltänyt.

Huuhkajissa isossa roolissa Nations Leaguessa pelannut Tuominen nautti kovan luokan vastustajan kohtaamisesta. Nälkää jäi, ja kärkimies olisikin halunnut pelata huomattavasti enemmän.

Uusi mahdollisuus isomman vastuun saamiseen Chelseaa vastaan aukeaa torstaina, kun brittijoukkue vierailee vuorostaan Barysaun kaupungin ylpeyden BATEn luona.

– Se oli totta kai hieno kokemus, että pääsi pelaamaan noinkin kovaa vastustajaa vastaan. Olisin toivonut vähän enemmänkin minuutteja, Tuominen sanoi edellisestä kohtaamisesta SuomiFutis-sivustolle.

Chelseasta suomalaisen mieleen jäi Ruben Loftus-Cheek, jonka hattutempun turvin kotijoukkue nappasi voiton.

– Oli siinä muitakin kovia pelimiehiä, joita vastaan oli siistiä pelata: (Cesc) Fabregas, Willian ja (N’Golo) Kante, Tuominen luetteli.

Hazard Chelsean mukana

Selkävaivoista kärsinyt Eden Hazard palasi kentille kolmen ottelun huilivuoron jälkeen viikonloppuna ja syötti heti maalin pelatessaan viimeiset 30 minuuttia Crystal Palacea vastaan. Chelsea-manageri Maurizio Sarri kertoi tiistaina, että Hazard on joukkueen mukana Valko-Venäjällä. Vielä on vaikea sanoa, kuinka paljon Hazardille on luvassa peliaikaa.

Lahtelaisen Reippaan kasvatti Tuominen toivoo, että saisi pelata Hazardin kaltaista maailmanluokan futaajaa vastaan.

– Jos pääsen pelaamaan, niin olisi ilman muuta hienoa päästä pelaamaan noin kovan luokan miestä vastaan, Tuominen hehkutti.

Tuomisen mukaan BATEssa halutaan petrata torstaina puolustuspelaamisessa. Joukkue on kerännyt kolmesta lohkovaiheen ottelusta saman verran pisteitä ja päästänyt omiin yhteensä seitsemän rysää. Chelsea puolestaan porskuttaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

– Meillä on ollut ongelmana parissa viime europelissä, että ollaan annettu kaverille heti yksi tai kaksi maalia eteen. Kaikki lähtee puolustuksen kautta, koitetaan saada vähän tasapainoisempi alku peliin.

Vaikka Loftus-Cheek nousi viime ottelun ykköstähdeksi heiluttamalla verkkoa kolmesti, hän ei ole suoranaisesti merkattu mies BATEn taktiikassa.

– Emme ole käyneet erityisesti sillä tavalla läpi, ketä meidän pitäisi vartioida. Tiedämme Chelsean ringin olevan laaja. Periaatteessa he voivat laittaa kenet vaan kentälle. Heillä on hyvä tilanne lohkossa ja he ovat lähellä jatkopaikkaa, joten kaikkeen pitää valmistautua, Tuominen linjasi.

BATE varmisti viikonloppuna jo 13. peräkkäisen Valko-Venäjän mestaruutensa, kun sarjaa on jäljellä kolme kierrosta. 12. marraskuuta 23 vuotta täyttävän Tuomisen mukaan nousujuhlat sujuivat ”rauhallisissa merkeissä”. Mestaruus on lahtelaiselle uran toinen.

C Moren suoratoistopalvelu on viikonlopun ajan auki uusille asiakkaille. BATE Borisov-Chelsea sekä muut Eurooppa-liigan torstain ottelut on mahdollista seurata suorina lähetyksinä. Lue lisää täältä.