Kaksi merkittävää stadionhanketta nytkähtämässä eteenpäin – yhteensä 10 000 modernia katsomopaikkaa

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Jos asiat etenevät jatkossakin jalkapalloväen toiveiden mukaan, saa Suomi lähivuosina kaksi modernia jalkapallostadionia. Stadioneja puuhataan parhaillaan Lahteen ja Jyväskylään. Molemmat kaupungit tiedottivat kotisivuillaan stadionhankkeista lisätietoja.

Lahden kisapuistoon suunnitellaan 5 500 katsojan stadionia oheistiloineen. Mikäli hanke toteutuu, Kisapuiston stadionista tulisi kansainväliset standardit täyttävä jalkapalloareena. Se olisi myös näkyvä osa Ranta-Kartanon kaupunkialuetta. Stadionin rakennushankkeen alustava kustannusarvio on 10,4 miljoonaa euroa.

Kaupunki neuvottelee FC Lahden kanssa Kisapuiston stadionin toteuttamisesta. Lähtökohtana on malli, jossa FC Lahti tai uusi, perustettava yritys vastaisi stadionin operoinnista, ja Lahden kaupunki rakentaisi uudet tilat eteenpäin vuokrattavaksi.

Jyväskylään puolestaan suunnitellaan 4 500 katsojan stadionia, joka on osa laajempaa kokonaisuutta, Hippos2020-hanketta. Jalkapallostadionista on tulossa Suomen ainoa katettu stadion, joka mahdollistaisi ottelujen, tapahtumien ja leiritysten järjestämisen ympärivuotisesti.

Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee hanketta maanantain 21.1. kokouksessaan. Koko Hippos2020-hankkeen kustannusarvio on 200 miljoonaa euroa, josta iso osa on yksityistä rahoitusta.

Mikäli kuntapäättäjät puoltavat hanketta, voitaisiin rakentaminen mahdollisesti käynnistää syys-lokakuussa 2019.

Havainnekuvia Hippos2020-hankkeesta voi katsoa hankkeen kotisivuilta tämän linkin takaa.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle FC Lahti - FC Honka 19.08.2019

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliLiverpool-legenda Steven Gerrard kieltäytyi ”nolaamasta itseään” HJK-pelissä – antoi pelaamattomuudelle kolme syytä
Seuraava artikkeliYle: Naisten liigamestarin tilanne todella tukala – lisenssikomitean puheenjohtaja uskoo päätöksen pitävän