Tiistai-iltana suomalaista jalkapalloilua kohtasi kaksi surullista uutista, kun sekä PS Kemi, että JJK ilmoittivat, etteivät ne ota vastaan paikkaa Kakkosessa. Kumpikin pyrkii jatkamaan pelejään ensi kaudella Kolmosessa.

JJK:n sukellus on ollut vauhdikasta, sillä puolitoista vuotta sitten se pelasi vielä Veikkausliigaa. Syksyllä 2017 joukkue putosi pääsarjasta, viime syksynä Ykkösestä ja nyt talouspuoli ei mahdollistanut pelejä edes kolmannella sarjaportaalla.

JJK ja Jyväskylä on tuottanut suomalaiseen jalkapalloiluun useita taitavia pelaajia, ja kaupunkiin on määrä rakentaa uusi uljas stadion osana laajempaa Hippos2020-hanketta. Vielä vähään aikaan tuolle stadionille ei taida olla tarvetta ainakaan miesten pääsarjajalkapallossa, vaikka JJK ilmoittikin kunnianhimoisesti tavoitteekseen palata Veikkausliigaan vuoteen 2025 mennessä.

Synkkä syöksylasku kirvoitti haikeita ja surullisia kommentteja myös useilta JJK:n entisiltä pelaajilta ja seuraikoneilta, kannattajista puhumattakaan. Surunvalittelunsa esittivät veikkausliigakentiltä tutuista pelaajista ainakin Tommi Kari, Topi Järvinen, Severi Vielma ja Antto Tapaninen.

– Onhan se surullista, että yksi aikakausi päättyy. Mutta ei tämä minulle täysin puskista tullut. Kyllä ne ongelmat olivat tiedossa, Nykyisin FC Interissä pelaava Niko Markkula puolestaan toteaa Veikkausliigan kotisivuilla.

– Nyt vain uuteen alkuun puhtaalta pöydältä. Eniten tässä harmittaa niiden nuorten pelaajien osalta, jotka olivat jo sopimuksen tehneet. Parin kanssa olen jo jutellut ja koettanut antaa neuvoja.

28-vuotias Markkula on JJK:n kasvatti, joka pelasi kasvattajaseurassaan Veikkausliigaa 84 ottelun verran.

JJK on pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan kuusi kautta. Parhaana saavutuksenaan se voitti pronssia kaudella 2011 ja pääsi pelaamaan seuraavana kesänä europelejä.