Lukas Hradeckyn huipputorjunnat laiha lohtu Bayer Leverkusenille – suomalaisten europelit päätökseen

© Kuva: Getty Images

Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen pelasi torstaina kotonaan venäläisen Krasnodarin kanssa Eurooppa-liigassa 1-1-tasapelin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-0, joten Krasnodar etenee vierasmaalisäännön turvin neljännesvälieriin. Vaikeasta loukkaantumisesta toipuva Joel Pohjanpalo ei ollut Leverkusenin kokoonpanossa.

Hradecky sai olla tolppien välissä varuillaan ensimmäisistä minuuteista lähtien. Vajaan puolen tunnin kohdalla hän torjui näyttävästi Viktor Claessonin alanurkkaa kohti suuntautuneen puskun.

Taukovihellyksen kynnyksellä suomalaistorjuja esti varmalta näyttäneen maaliin. Krasnodar hyökkäsi kahdella yhtä vastaan, ja viimeinenkin Leverkusenin puolustaja pelattiin poikkisyötöllä tilanteesta ulos. Claesson pääsi rangaistusalueelle nokikkain Hradeckyn kanssa, mutta Huuhkajien ykkösvahti nollasi ruotsalaisen yrityksen.

Krasnodar painoi jälkimmäisen jakson ensiminuutit kovaa päälle, mutta Leverkusen sai pian pelin rytmistä kiinni ja rupesi vyöryttämään hyökkäyksiä venäläisten päätyyn.

Leverkusen oli lähellä siirtyä johtoon, kun Lucas Alarion laukaus otti kimmokkeen Krasnodarin pelaajasta ja jatkoi matkaansa kohti maalia. Saksalaisten harmiksi ylärima pelasti vieraat.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä kuusi minuuttia, kun Hradecky joutui taipumaan. Krasnodar sai rangaistusalueen tuntumasta vapaapotkun, jota asettui ampumaan Magomed Suleymanov. Venäläishyökkääjän laukaus painui vastustamattomasti tolpan juureen.

Isännät tulivat kuitenkin tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Pallo jäi pomppimaan kulmapotkun jälkitilanteessa Krasnodarin boksiin ja Charles Aránguiz latasi pelivälineen voimalla sisään.

Leverkusen haki vielä vimmatusti johtomaalia, mutta kaivattu osuma jäi syntymättä.

Viime viikonloppuna ensimmäisen ottelunsa loukkaantumisen jälkeen pelannut Jere Uronen pääsi 56. minuutilla kentälle. Hänen edustamansa belgialaisseura Genk hävisi kotonaan tšekkiläiselle Slavia Prahalle 1-4 ja putosi samoin lukemin.

Marraskuussa nilkkansa loukannut Jasse Tuominen ei ollut valkovenäläisen BATE Borisovin kokoonpanossa Valioliigan suurseuraa Arsenalia vastaan. BATE hävisi ottelun 0-3 ja lähti laulukuoroon yhteismaalein 1-3.

Suomalaispelaajien taival Eurooppa-liigassa päättyy täten ensimmäiseen pudotuspelikierrokseen.

Otteluparit neljännesvälieriin arvotaan perjantaina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.