Mika Lehkosuon entiseltä pelaajalta haikeita kommentteja: ”Pelaajat muistavat”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK teki vaikean päätöksen ja tiedotti tiistaina, että Klubin pitkäaikainen päävalmentaja Mika Lehkosuo on saanut potkut. Lehkosuon tilalle pestattiin RoPS:sta Toni Koskela.

Lehkosuo saavutti paljon HJK:ssa, vaikka joutuikin kannattajien hampaisiin. Lehkosuo saapui Klubiin, kun Sixten Boström sai potkut alkukaudesta 2014. Heti ensimmäisellä kaudellaan Lehkosuo johdatti HJK:n mestaruuteen sekä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Mestaruuksia tuli lopulta HJK-pestin aikana kolme. Kulunut kausi lähti lupaavasti käyntiin, mutta lopulta kahdeksan pelin voitoton putki oli HJK-johdolle liikaa.

– Olen joutunut antamaan kolmet potkut HJK-urani aikana. Nämä olivat selvästi vaikeimmat. Bana on HJK-legenda pelaajana ja valmentajana, kuten tuolla jo aiemmin sanottiin. Eurocupien lohkovaiheessa valmentajana ja pelaajana, monta mestaruutta molemmissa rooleissa. Tämä on raskas hetki, mutta toivon, että hän joku päivä vielä valmentaa HJK:ta uudelleen, valmennettuaan ensin viisi vuotta jossain ulkomailla, HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen kommentoi Ilta-Sanomille.

Lehkosuo on ollut monelle pelaajalle erittäin suuressa roolissa urallaan. Muun muassa SJK:ssa nykyisin pelaava Moshtagh Yaghoubi oli yksi Lehkosuon lempilapsista. Yaghoubi kirjoitti Twitterissä jo reilu viikko sitten kiitokset Lehkosuolle, kun HJK oli pelannut tasapelin SJK:n kanssa. Yaghoubi pelasi viime kaudella vielä HJK:ssa, kunnes seura ja pelaaja purkivat sopimuksen ennen kauden loppua.

HJK:ssa Lehkosuon valmennuksessa pelannut Sebastian Sorsa lähetti myös terveiset entiselle valmentajalleen keskiviikkona, kun Lehkosuon työt HJK:ssa päättyivät.

– Olin varttia vaille 30, kun Bana tuli kannustamaan b-maajoukkueessa. ”Panosta ja pidä itsesi kunnossa.” Pian hän tuli kesken kauden Klubiin ja huomasin äkkiä pelaavani Eurooppa-liigaa ja debytoivani avauksessa A-maajoukkueen karsintaottelussa. Pelaajat muistavat. Tsemit jatkoon!

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.