Kattava ennakkopaketti: Mistä näet Huuhkajien matsin ilmaiseksi, avauskokoonpanot ja pelaajien kommentteja

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi kohtaa EM-karsintojen neljännessä ottelussa Liechtensteinin Vaduzissa tiistai-iltana kello 21.45. Huuhkajat lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta historia on osoittanut, ettei Liechtensteinia ole helppo voittaa.

Suomi on kohdannut Liechtensteinin kolmesti aiemmin, saldona kaksi tasapeliä ja yksi voitto. Mukaan mahtuu myös 1-1-tasapeli, jonka jälkeen erotuomarille jaettiin tuomio sopupelistä, lue lisää tästä.

Huuhkajat lähtee otteluun allaan tärkeä 2-0-voitto Bosnia-Hertsegovinasta. Sen sijaan Liechtenstein hävisi vieraissa Armenialle 0-3. Suomella on kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. Liechtenstein on hävinnyt kaikki ottelunsa maalierolla 0-11.

Avaukset

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lupaili jo maanantaina, että joukkueeseen tulee muutoksia Liechtensteinia vastaan. Yllättävin muutos on se, että alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta tuttu Benjamin Källman nousee avauskokoonpanoon Teemu Pukin pariksi hyökkäykseen.

Muuten muutoksia ei oikeastaan nähty paljoakaan verrattuna lauantain otteluun. Albin Granlund on loukkaantumisen takia poissa, ja hänen tilallaan nähdään Jukka Raitala, joka korvasi Granlundin myös Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Lassi Lappalainen nousi myös avaukseen, ja Petteri Forsell putosi vaihtopenkille.

Suomen avauskokoonpano:

10 Teemu Pukki, 7 Benjamin Källman
21 Lassi Lappalainen, 14 Tim Sparv (C), 6 Glen Kamara, 8 Robin Lod
22 Jukka Raitala, 4 Joona Toivio, 2 Paulus Arajuuri, 18 Jere Uronen
1 Lukas Hradecky (MV)

Liechtensteinin avauskokoonpano:

1 Hobi (MV)
4 Kaufmann
5 Hofer
7 Büchel
8 Sele
9 Kühne
10 Wieser
11 Salanovic
18 Hasler (C)
20 S. Wolfinger
22 Rechsteiner

Televisiointi

Huuhkajien EM-karsintaottelut näkyvät Viasatin kanavilta. Suomen ja Liechtensteinin välinen kamppailu näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplaysta. Lisäksi ottelua voi katsoa ilmaiseksi Viafree.fi-sivustolta tai Viafree-sovelluksella. Lähetys käynnistyy jo kello 21.

Ennakointi

Suomen joukkue sai varmasti roimasti itseluottamusta lauantain voitosta. Nimivahva Bosnia-Hertsegovina kaatui loppunmyydyssä Ratinassa komeasti lukemin 2-0. Teemu Pukki iski Suomen molemmat maalit, mutta koko joukkue oli täynnä onnistujia.

Petteri Forsell pelasi ensimmäistä kertaa Huuhkajien avauskokoonpanossa kilpailullisessa ottelussa Bosniaa vastaan. Forsell pelasi upean kauden Puolan pääsarjassa, mutta hänen seuransa Miedz Legnica putosi lopulta kauden päätteeksi. Forsellilla on tärkeiden päätösten aika kesällä, sillä Puolan divarista voi olla vaikeampi päästä mukaan Huuhkajiin. Lue pidempi artikkeli Forsellista TÄSTÄ.

Laitapuolustaja Juha Pirinen on Huuhkajien hengenluoja. Täksi kaudeksi Tromsø IL:n riveihin Norjaan siirtynyt Pirinen on sopeutunut loistavasti uuteen seuraansa. Pirinen kertoi jopa, että siirtyminen Tromsøhön oli helpompaa kuin siirtyminen Rovaniemeltä HJK:hon kaudeksi 2017. Lue Pirisen haastattelu TÄÄLTÄ.

Liechtenstein ei ole tunnettu huippupelaajista. Silti joukkueesta löytyy myös jalkapalloammattilaisia. Yksi heistä on Marcel Büchel, jolla on tilillään peräti 68 ottelua Serie A:ssa ja kokemusta aina Juventuksesta asti. Lue lisää miehestä TÄSTÄ.

Päävalmentaja Markku Kanerva varoitteli medialle, ettei Liechtensteinia sovi aliarvioida.

– Valmistautuminen on ihan samanlainen tähän peliin kuin olisi vastassa Bosnia tai Italia. Kaikki asiat tehdään niin huolellisesti kuin on tähänkin asti tehty, Kanerva kommentoi.

Lue enemmän Kanervan mietteitä TÄÄLTÄ.

Glen Kamara pelasi Bosnia-Hertsegovinaa vastaan upean ottelun Suomen keskikentällä. Viimeistään nyt Suomessa on herätty siihen, kuinka kova pelimies Rangersissa pelaava Kamara on. Suomen A-maajoukkueen entinen pelaaja Jonatan Johansson kehui Kamaraa The Herald -lehdelle. Lue lisää TÄSTÄ.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.